28. oktobar  2020. 14.56  | Izvor: Tanjug

"Brinu me pokušaji ignorisanja volje glasača i u Crnoj Gori"

BEOGRAD -

Ni na koji način se ne mešam u formiranje vlade u Crnoj Gori, niti me brinu optužbe na moj račun, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ga mnogo više brine fenomen, vidljiv i u Crnoj Gori, da ima pokušaja ignorisanja izborne volje građana.

Na pitanje kako vidi to što ga pojedini optužuju da je angažovan u formiranju vlade u Crnoj Gori, kaže da prihvata da bude, kao i uvek, dežurni krivac i u Srbiji i regionu.

"To me ne zanima, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, nadam se i verujem da ćemo ih i imati", rekao je Vučić.

Dodaje da ga ne brinu napadi na njega, koliko izjave nekih ljudi u Crnoj Gori, za koje ne zna da li su tajkuni ili političari, da vlada ne treba da bude formirana u skladu sa osvojenim glasovima, što je, kaže, nova paradigma u političkom životu kompletnog regiona, ali i Evrope.

"Jedan od njih je preksinoć rekao - 'mi se zalažemo da vlada ne bude sastavljana proporcionalno broju dobijenih glasova'", naveo je predsednik Srbije.

To se, kaže, ne može drugačije razumeti do da ih ni malo nije briga za koga narod glasa i da neće da vladaju oni za koje je narod glasao, već oni koji misle da su elita i imaju medije i novac.

Vučić kaže da je ta paradigma sve više prisutna u svetu - da vladaju oni koji nemaju podršku naroda i ne moraju da pobede na izborima, već je dovoljno da sebe proglase onima koji će da vladaju.

Ističe da je to, kako kaže, opasnan fenomen, protiv kojeg se treba boriti svim demokratskim sredstvima.

Vučić je naglasio da je u Srbiji najvažnije šta kaže narod, a ne ono što žele pojedine grupe i njihovi partikularni interesi.

Ne mogu istraživači javnog mnjenja da menjaju stvarnost

Oni koji su najnapadaniji i najizloženiji hajkama i harangama, su uvek oni koji najbolje rade, primetio je danas predsednik Aleksandar Vučić, na pitanje novinara kako komentariše to što pojedini mediji hvale kadrove SPS, a kritikuju izbor SNS-a, kao i Gordanu Čomić i Tomu Momirovića.

"Nisam zainteresovan za to ko koga hvali, a ko koga kudi, ali, pošto znam ko šta radi u srpskom društvu, uvek poštujem najviše one koji su najnapadaniji i najizloženiji hajkama i harangama, jer sam uveren da oni najbolje rade. Oni koje ne primećuju, nisu, niti će da urade nešto za državu", rekao je Vučić.

A povodom objave Dragana Đilasa na tviteru da Marko Uljarevićo iz Ipsosa iznosi lažne podatke istraživanja, Vučić je rekao da istraživači javnog mnjenja ne mogu da menjaju stvarnost, kako bi to neki hteli.

"Ili zato što ne razumeju da im se desetine i stotine miliona evra koje su uložili u brobu protiv mene, države ili partije koju vodim, ne vraćaju kako su računali. Osnovali su medije, neke kupili, sve plaćaju, pa se čudom čude kad vide da su rezultati drugačiji...", rekao je Vučić.

Kada bi, kaže, njegovi politički protivnici pokazali više ozbiljnosti i odgovornosti prema građanima, ne bi im neko drugi bio kriv.

Dodao je i da istraživači javnog mnjenja, kada rade pondere, prave ih, na njegov zahtev, na štetu SNS.

"Ja uvek nama smanjujem procente, a oni bi sebi želeli da povećaju, da nekog ubede da su snaga koja dolazi, a za njih niko živ neće da glasa", rekao je Vučić.

Upitan da li je pojedinim medijima napad na njegovu porodicu "municija" za napad na njega, uz konstataciju da je "serijal počeo u jednoj emisiji" u kojoj se njegov brat i sin, pa i on, izjednačavaju sa mafijom, Vučić je rekao da to jeste problem, kada u sve uvlače njegovu decu.

"Nisam znao da je to bilo kod pomenute gospođe, ali ona sigurno dobro zna moju decu, pošto ih od druge, treće godine odlično poznaje, pa lepo da tako govori o mojoj deci, ili ako je bila slika... Čestitam joj na tome", rekao je Vučić, govoreći o videteljki te emisije.

Ironično je dodao da se "od druge, treće godine primetilo da je Danilo zlikovac i zločinac opaki...".

Na pitanje da prokomentariše to što je Ana Brnabić u ekspozeu danas rekla da bi država trebalo posebno da povede racuna o njegovoj bezbednosti i njegove porodice, kao i zaštiti svih koji su ukljuceni u borbu protiv organizovanog kriminala, Vučić je rekao:

"Nemoguće je da me zaštitite, jer obavljam takvu funkciju i normalno je da me svi napadaju, ali nije normalno da napadaju decu".

"Nemoguće je da me zaštitite, jer obavljam takvu funkciju i normalno je da me svi napadaju, ali nije normalno da napadaju decu".

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Mily  29. 10. 2020. | 09:31
Mnogi u Crnoj Gori pokusavaju da ospore glas naroda, sto nikad ne moze biti dobra stvar. Gradjani zele mirnu i slobodnu drzavu, koju i zasluzuju da imaju.