Kamen temeljac za crkvu posvećenu KRALJU MILUTINU

Lokalne vesti - Sreda 28.10.2020 - 12:23

Svečani obred polaganja kamena temeljca i povelje za izgradnju crkve Svetog kralja Milutina u MZ Žitorađe kod Vladičinog Hana obavljen je uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, meštana i sveštenstva Eparhije vranjske.

FOTO: Eparhija vranjska FOTO: Eparhija vranjska

Episkop vranjski gospodin Pahomije izvršio je čin osvećenja temelja crkve, a sasluživali su mu sveštenoslužitelji Eparhije.

Po izvršenom činu osvećenja, gde je u temelj uzidana i povelja o izgradnji crkve, Episkop Pahomije se obratio poučnom besedom govoreći o značaju i važnosti Vaskrsenja Gospodnjeg za sve.


- Ličnost koja nema temelja nestaje kada i on nestane sa zemlje, a da sa druge strane, svaki koji čini Bogougodna dela ostaje zapamćen i posle svog života, jer će dela ostati da žive i sećaju na njega - ukazao je vladika Pahomije.

Dalje je govorio o delanju Svetog kralja Milutina i njegovom značaju za očuvanje vere na ovim prostorima, o njegovom ktitorstvu i obnoviteljstvu mnogih naših svetinja, a među njima i manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog, napomenuvši da je sledeće godine 700 godina od upokojenja Svetog kralja Milutina i da će u Eparhiji vranjskoj ta godišnjica biti obeležena na dostojanstven način.

Nakon toga, organizovana je trpeza ljubavi za sve prisutne, uz bogat duhovni i kulturno-umetnički program.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: