Prof. dr Dino Tarabar o inflamatornim bolestima creva

Prof. dr Dino Tarabar i dr Olga Mitrović govore o zapaljenskim bolestima creva. U prvom delu profesor Tarabar se osvrće na to šta su Kronova bolest i ulcerozni kolitis, kako izgledaju manifestacije ovih bolesti i kakav je tretman istih. U drugom delu, dr Olga Mitrović, koja je ujedno i predsednik Udruženja za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije (UKUKS) govori o članstvu, tome kako je nastalo udruženje, čemu služi i kako pomaže pacijentima.


Podeli tekst:
Izvor: UKUKS

Pukovnik prof. dr Dino Tarabar je specijalista interne medicine sa subspecijalizacijom iz gastroenterologije sa dugogodišnjim radnim iskustvom.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 4

  1. Gradimir 15.07.2022

    Dragi moji.Ja imam Kron vec 15 godina.Dva puta sam po 16 dana bio u bolnici u Amsterdamu gde i zivim. GOSPODIN PROFESOR DOKTOR TARABAR se sigurno seca u kakvom stanju sam bio.Zahvaljujuci dotorima sa VMA na celu Prof.Dr TARABAR ja nepijem ni jedan lek niti imam probleme vise od 12 godina.Ovom prilikom im se zahvaljujem a ljudi koji imaju Kron je najvaznije da se ne plase i razmisljaju o bolesti.


  2. Smiljka Knezevic 11.01.2022

    Može li se zakazati pregled kod dr.Tarabara i molim vas kontakt telefon na bilo kojoj klinici gde radi samo da me primi na pregled,pomoć,hvala!!!


  3. Julija Milanović 03.10.2021

    Poštovani, imam 19.godina.Već 2.god.imam krv u stolici.Bila sam kod više gastroenterologa i svi kažu da su fisure od stolice.Međutim ja imam krv u stolici i kada ona nije tvrda.Krvna slika kaže da sam na ivici anemije.Već 2.godine neuspevam da se ugojim, a normalno jedem.Gde mogu da dođem na pregled kod Vas?Hvala unapred!Julija


  4. Milorad 03.06.2021

    Poštovani, 15 meseci lečim UK,terapija pentasa čepići i tbl 500 mg 2x3 dnevno.Generlno,loše se osećam,malaksao,izgubio 12 kg u težini.Imam 62.g,radim kao dnevni portir.Lab.nalazi pokazuju da je sve ok. Dakle,krvna slika, ultrazvuk abdomena,rtg oluja,bez promena. Nemam temperature,stolica manje, više uredna,ali mekša. Nemam bolove,ni grčeve ,gasove imam. Apetit solidan,a i dalje mršavom.jedino sam imao kalprotektin 270...Upućen sam na ct grudnog koša i gastroskopiju. Hranim se po sav setu svog dr, dr Radovan Zec iz SM. Ne znam šta bi h još dodao, treba mi pomoć... Hjvala


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde