Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 28. 10. 2020.

| Ekonomija

Odbornik Jovanović: Rezultati nula, zato Niš treći put u Vladi nema ministra

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Bane Jovanović
Da li Niš po kazni nema ministra ni u novoj Vladi, pita Jovanović; foto: JV-A. Stankov

Odbornik koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović smatra da su propale lokalne vlasti unazadile grad, da su rezultati u Nišu nula, te da zato po treći put u Vladi Srbije nema ministara iz Niša, dok će Surdulica imati svog predstavnika.

Da li Niš po kazni nema ministra ni u novoj Vladi, pitanje je odbornika niške Skupštine Branislava Jovanovića. Delimično i odgovara potvrdno na to pitanje kritikujući lokalnu vlast i nabraja poslednje njihove odluke.

Nikada se nije desilo, u poslednjih dvadeset godina, da bude ovoliko gubitaša u niškim javno komunalnim preduzećima i ustanovama. Gradsko veće je opet predložilo javnim preduzećima da odlože naplatu dugova JKP Gorica, a najnoviji primer je dečje odmaralište Divljana kome Grad za poslednjih godinu dana treći put pokriva minus iz budžetske rezerve sa još 4 miliona dinara za deblokadu računa, kako čitamo u medijima - kaže Jovanović.

Takođe kritikuje stanje u niškom budžetu, jer se, kako kaže, vlast u građevinskoj sezoni koja je i dalje povoljna hvali krpljenjem rupa, postavljanjem grebanog asfalta, izgradnjom troatoara od 100 metara i čišćenjem groblja.

Sve su to trivijalne stvari, a činjenica da se druga godina u gradu ništa ne radi predstavlja još jednu izgubljenu godinu, jer je budžet upropašćen i bez para. Dokaz da se ne radi ništa kapitalno u gradu je taj što vlast uporno izbegava da dostavi izveštaj o realizaciji Programa razvoja grada za 2019. godinu. To je ogledalo propalih lokalnih vlasti koje su unazadile grad. Rezultati nula - ističe Jovanović.

Sve to povezuje sa predlogom novih ministara u Vladi, u kojoj i pored najava, nema Nišlija, ali će predstavnika imati Surduličani, jer bi Novica Tončev trebalo da preuzme ministarstvo bez portfelja.

Zbog takvih rezultata, Niš koji je od strane lokalne vlasti proglašen za industrijsko čudo, "pametan grad", grad koji pruža najbolje uslove za investicije, evo po treći put u Vladi Srbije nema svog predstavnika, dok Trstenik ili Surdulica imaju ministre. To nam sve govori - zaključuje Jovanović.

Kaže da koalicija "Niš moj grad" ima rešenje za sve nagomilane probleme Nišlija, ali da je za sve to neophodno utvrditi ko je odgovoran za, kako ga naziva, sunovrat niškog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    17:10 // 29. 10. 2020.

    Bata za ministra građevinarstva, jer je drvo građevinski materijal, aMilija za ministra stočarstva.

  • Dzoda

    17:32 // 28. 10. 2020.

    Bane tvoj maksimalni domet poslanik.Bilo ti je lepi druzeci se sa poslanikom iz Arkanove stranke-visoko pozicijoniranom ..... uprave.

    • Cepi

      20:01 // 28. 10. 2020.

      Dzoda to i nije neka novost.Policajac Crnogorac koji je sad penzijoner.Inace se trenutno bavi ugostiteljstvom.Pusti Baneta to je proslost.

  • Promaja

    14:27 // 28. 10. 2020.

    Branislav Jovanovic prica kao da se juce doseluo u Nis.A on je krcmio firme sa SPS.Zna kako su se dobijali poslovi, ko je dobijao poslove.Sve se zna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: