Velika policijska akcija u Evropi, zaplenjena 352 ukradena automobila

U združenoj akciji koju su Europol, Frontex i Interpol sproveli širom Evrope i Balkana, zaplenjena su 352 ukradena automobila, 1.077 ukradenih delova vozila i na desetine falsifikovanih dokumenata, a sprečeno je krijumčarenje oko 3.000 migranata i uhapšeno 17 krijumčara, saopšteno je iz agencije Evropske unije.
Velika policijska akcija u Evropi, zaplenjena 352 ukradena automobila
Foto: Pixabay
Dvonedeljna akcija sprovedena je u okviru Evropske multidisciplinarne platforme protiv krivičnih pretnji (EMPACT), a obavljeno je oko 44.548 provera različitih baza podataka, dok je Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu Frontex kontrolisala granične prelaze u 17 zemalja EU i pet balkanskih zemalja, prenosi Koosev.
 
Evropska granična policija je na spoljnim granicama Evropske unije uspela da spreči prekomorsko krijumčarenje većeg broja vozila i čamaca, što je učinjeno u tesnoj saradnji sa privatnim autokompanijama, uključujući i privatne kompanije za proizvodnju čamaca, lizing kompanije, uz upotrebu evropskih baza podataka.
 
 
Kao primer Europol navodi akciju grčke policije koja je uspela da zapleni 15 vozila rent-a-kar kompanija, koja su kriminalci pokušali da prokrijumčare iz Evropske unije.
 
U ovim akcijama zaustavljeno je i 2.985 ilegalnih migranata na putu ka EU, koji su koristili kopnene i pomorske rute, a istovremeno uhapšeno je i 17 krijumčara koji su migrante prevozili u prikolicama i malim čamcima preko Jadranskog mora, ka njihovoj krajnjoj odrednici - Italiji i Nemačkoj.
 
U toj akciji su učestvovale Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Letonija, Litvanija, Holandija, Severna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Španija, uključujući i Kosovo, dok Srbija nije učestvovala, navodi Kossev.
  • ha,ha,ha

    28.10.2020 07:58
    Ha, ha, ha
    "dok Srbija nije učestvovali"
    Pa normalno da nije učestvovali, jer bi u protivnom morali da uhapse 80% stanovništva Srbije. Svi se bave kriminalom već 30 godina. Od vrha do dna. A najsmešnije od svega je što niko nije i niti će odgovarati pred zakonom, jer ga nema, osim za neke jadnike, koje izvuku iz bubnja i nad njima glume neku demokratije. Smejurija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet