28. oktobar  2020. 06.39  →  20.01 | Izvor: Tanjug

AKTUELNO: U Srbiji najviše obolelih u jednom danu do sada - 1.328, pet pacijenata preminulo

BEOGRAD -

U Srbiji je u poslednja 24 sata od virusa kovid-19 obolelo još 1.328 osoba, dok je pet pacijenata preminulo od posledica virusa, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Testirano je 9.690 osoba, ukupno 1.308.639. Na respiratorima se trenutno nalazi 39 pacijenata. Od početka pandemije u Srbiji je od korona virusa obolelo 42.208 osoba, dok je preminulo 803.

korona,, maska,, sarajevo,, bih

20.01 - Dr Ivo Udovičić: Mere se ne poštuju, zabrinut sam

Komandant vojne kovid bolnice na Karaburmi dr Ivo Udovičić kaže da nije očekivao nove mere zbog porasta broja obolelih od korona virusa, jer se, kako je rekao, ni ove postojeće ne poštuju.

15.42 - U socijalnim ustanovama zaražena 63 korisnika i 51 zaposleni

Zaključno sa danom 28.10.2020. godine, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID -19 kod 63 korisnika i 51 zaposlenog, saopštilo je ministarstvo rada.

15.38 - Šumadijski okrug: Novozaraženih 81, u Kragujevcu 52

U Šumadijskom okrugu, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje „Kraguj“, registrovan je još 81 slučaj pozitivan na virus korona, od kojih je iz Kragujevca 52. U Aranđelovcu je registrovano još 15 pozitivnih na Covid 19, saopštio je direktor Instituta Dragan Vasiljević, koji je dodao da je u Topoli registrovano tri novopozitivna, Rači devet, Kniću jedan, koliko i u Lapovu.

15.30 - Na Kosovu i Metohiji rekordnih 281 novih slučajeva kovida-19

Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 sata testirano 932 osoba, od kojih je 281 bila pozitivna na korona virus, saopštio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini.

15.02 - Kraljevo: U Opštoj bolnici "Studenica" 10 kovid pacijenata

U Opštoj bolnici ''Studenica'' u Kraljevo trenutno je hospitalizovano 10 kovid pacijenata, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Tokom protekla 24 časa dva pacijenta su primljena na bolničko lečenje.

12.35 - U Zaječaru jedna novozaražena osoba

U Zaječaru je na osnovu 14 obrađenih PCR testova potvrđeno prisustvo virusa kod jedne osobe, objavljeno je danas na sajtu grada.

Kako je navedeno, reč je o ženskoj osobi starosti 16 godina.

11.59 - Za 24 sata u Zlatiborskom okrugu 31 novozaraženi

U prethodna 24 časa, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, u Zlatiborskom okrugu potvrđen je još 31 slučaj pozitivnih na virus korona.

U Prijepolju je registrovano još 14 pozitivnih, Požegi šest, Kosjeriću tri, koliko i u Užicu, Arilju i priboju po dva i Čajetini jedan.

11.17 - Nepovoljna epidemiološka situacija u severnom Banatu, u Kikindi zaraženo 12 osoba

Na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga aktivan je 21 slučaj virusa korona. Najviše zaraženih je u Kikindi, gde je 12 osoba inficirano, od kojih se jedna nalazi na bolničkom lečenju. Lekari ocenjuju da je epidemiološka situacija na severu Banata nepovoljna, sa tendencijom blagog pogoršanja. Najviše zaraženih je među radno aktivnim stanovništvom, a izbori infekcije najčešće su proslave, žurke i veća okupljanja.

10.42 - Kon: U Beogradu došlo do eksponencijalnog rasta, ozbiljne restrikcije ako situacija bude toliko loša

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da se Srbija nalazi u usponu trećeg talasa i da je u Beogradu došlo do eksponencijalnog rasta, kao i da će morati da se uvode ozbiljne restrikcije ako situacija bude toliko loša, bez obzira na to da li će biti ekonomskih problema.

9.12 - Gojković: Novi podaci za pokrajinu kažu da je u poslednja 24 časa registrovano preko 130 zaraženih, što je za jednu trećinu više u odnosu na prethodni dan. Najviše inficiranih je Novom Sadu – 73, za kojim slede Zrenjanin i Pančevo.

9.05 - Janković: Borimo se da održimo kontrolu nad tokom epidemije

Imunolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Srđa Janković kaže da je u ovom momentu važno da se održi kontrola nad tokom epidemije virusa korona.

08.47 - U Rasinskom okrugu zaraženo sedam učenika, pet u Trsteniku

U Rasinskom okrugu korona virusom je zaraženo sedam učenika, od kojih pet u Trsteniku, ali se, kako navode epidemiolozi, zaražavanje nije desilo u školama, već u kafićima i u porodici.

8.40 - U užičkoj bolnici dvoje kritično, više pacijenata u Krčagovu

U užičkoj bolnici hospitalizovano je četvoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je dvoje na respiratorima, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

Tagovi
Srodne vesti