Habibova žena i apsolutna misterija oko nje

Habib Nurmagomedov odbranio je svoju UFC titulu i odmah nakon toga najavio povlačenje.

Život

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

15:56

Habibova žena i apsolutna misterija oko nje
Foto: GettyImages, Ethan Miller, Staff

U trenutku povlačenja on je bio najbolji borac koji je ikada okitio Oktagon. Posle fantastične pobede nad Konorom MekGregorom, Habib je rešio da se povuče i postane domaćin, ali svi se pitaju ko je njegova žena.

Tridesetdvogodišnji borac i njegova lepša polovina venčali su se u junu 2013. godine. Iz poštovanja prema njegovoj porodici, njeno ime nikada nije saopšteno u javnosti.

Mediji navode da su od detinjstva zajedno. Potiču iz istog sela, išli su zajedno u školu, sedeli u klupi, nisu se razdvajali. Međutim, kada se Habib preselio u Mahačkalu izgubili su kontakt. Ipak, u 22. godini borac je ponovo je sreo i zamolio roditelje da zajedno odu u prosidbu. Njen otac je rekao “da” i par se venčao 2013. godine.

Na tradicionalnoj svadbi,navodi se, po degistanskim običajima bilo je čak 1.200 zvanica.

Međutim, religijska uverenja mu ne dozvoljavaju da suprugu pokazuje javnosti, čak joj je lice na fotografijama sa venčanja prekriveno neprovidnim velom.

Habibova religijska ubeđenja se zasnivaju na sunitskom islamu koji je najveći ogranak ove religije. Naime, sunitski muslimani su vernici koji slede reč Muhamedovu i čine jedinstvenu zajednicu. U njihovoj zajednici žena “mora da se uči miru sa svakom pokornošću, ali ženi nije dopušteno da bude učitelj, niti da vlada mužem, nego da bude mirna”.

Prošlo je od venčanja sedam godina, a i dan danas niko ne zna kako izgleda Habibova supruga.

Ova žena je prava misterija za ceo svet. Habib je svoj privatni život održavao privatnim i na svom Instagramu nema nijednu fotografiju sa ženom i sa decom. Par ima dvoje dece, stariju ćerku koja se rodila 1. juna 2015. godine, a dve godine kasnije, 30. decembra dobili su sina.

Nepoznato je ime devojčice, ali su otkrili da su sina nazvali Muhamed, prenosi "The Sun".

Nurmagomedov sa porodicom živi u republici Dagestan, u Makhačkali.

Glavni grad je pretrpeo veliko oštećenje tokom Drugog čečenskog rata koji se završio 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: