Novosti

Hondu Civic iz 2003. prodaje po cijeni aktuelnog novog modela

Hondu Civic iz 2003. prodaje po cijeni aktuelnog novog modela
Foto: carscoops.com | Hondu Civic iz 2003. prodaje po cijeni aktuelnog novog modela

U moru novih električnih i hibridnih modela, čini se da stariji sportski modeli sve bolje drže cijenu s obzirom na to da potencijalnim nude povratak "u stare dane". Među njima je definitivno sedma generacija Honde Civic u Type R izdanju, ali u SiR verziji.

Upravo je Civic SiR ovih dana osvanuo na eBay-u, a pažnju mnogih je odmah privukao cijenom. Naime, kako prenosi Jutarnji.hr, prodavac za svoj primjerak traži 29.500 kanadskih dolara, odnosno oko 22.430 američkih dolara. To znači da svoj primjerak iz 2003. godine cijeni kao i novu Hondu Civic.

Riječ je inače o modelu proizvedenom u Velikoj Britaniji koji je dovezen u Kanadu, a od 2003. godine pa do danas je prešao tak 15.500 kilometara!

Uz to, nikada nije vožen po zimi, što znači da je limarija u savršenom stanju - ističe vlasnik u oglasu. Automobil je prvih 17 godina bio kod prvog vlasnika, a sadašnji prodavac je kupio automobil prije 2 mjeseca, pa se pretpostavlja da je "nanjušio" zaradu. Svi papiru su uredni, a tu su dva ključa.

Ispod poklopca se nalazi 2,0 litarski K20A3 četvorocilindraš sa 160 KS i 179 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do stotke traje 7,6 sekundi, a sve prati pravi vozački užitak 17 godina starog automobila. Ipak, ostaje pitanje - da li će biti zainteresovanih kupaca s obzirom na visoku cijenu?

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije