Sveta Petka, sestrinska slava: Stručnost i profesionalnost važniji nego ikada pre

Lokalne vesti - Utorak 27.10.2020 - 10:53

Povodom slave medicinskih sestara i tehničara, Svete Petke, v.d. direktorka Zdravstvenog centra (ZC) Vranje, dr Ljiljana Antić, uputila je čestitku svim sestrama i tehničarima.

Jasmina Ristić i dr Ljiljana Antić FOTO: D. Ristić/OK Radio Jasmina Ristić i dr Ljiljana Antić FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Poštovane medicinske sestre i tehničari, dragi saradnici bila je ovo jako teška, naporna i godina specifičnih okolnosti koja se još uvek nije završila kao ni naša neprestana borba sa nevidljivim neprijateljem, virusom korona.
     
Danas kada obeležavate vašu esnafsku slavu, Prepodobnu mati Paraskevu, u narodu poznatu i kao zaštitnicu žena, siromašnih i bolesnih, Svetu Petku zajedno sa čestitkama želim da vam iskažem veliko poštovanje - istakla je direktorka.
 
U ZC Vranje ima skoro 700 medicinskih sestara i tehničara, jedna mala armija zdravstvenih radnika koji svakodnevno pokazuju nesebičnost, požrtvovanje i humanost, podsetila je ona. 
 
- Ja vrlo često kažem da bez dobre sestre nema dobrog lekara, ponavljam to opet i dodajem da se to sada u vreme bespoštedne borbe sa Kovidom 19 pokazalo u najboljem mogućem svetlu a u korist naših građana i pacijenata.
 
Zato, poštovane medicinske sestre i tehničari želim vam srećnu slavu u ovim specifičnim oklonostima i na način koji podrazumeva poštovanje i pridržavanje svih propisanih  epidemioloških mera protiv širenja zaraze. 
 
Takođe vam želim da u vremenu koje je pred nama osvetlate obraz svojoj zaštitnici i da se sa još jačom voljom, snagom i radom zajedno izborimo ne samo sa koronom, već i sa svim drugim izazovima koji prete ljudskom zdravlju i opstanku civilizacije kakvu poznajemo - stoji u čestitki dr Antić.
 
Svojim kolegenicama i kolegama sestrinsku slavu čestitala je i glavna sestra ZC Vranje,  spec vss Jasmina Ristić, koja je istakla važnost timskog rada u obavljanju ovog zahtevnog i odgovornog posla. 
                               
- Danas u vreme najvećih i najtežih izazova po ljudsko zdravlje i neprekidne borbe protiv korone je to važnije i jače nego ikada pre
 
Zdravstvena nega koju pružamo našim pacijentima mora da bude sigurna i bezbedna, stručnost na izuzetno visokom nivou, odnos prema pacijentu mora da bude ispunjen poštovanjem, kako bi na kraju dobili nagradu a to je ozdravljenje pacijenta i njegov povratak kući - rekla je ona i dodala da je sestrinstvo profesija koja traži veliku ljubav prema poslu i prema svakom čoveku. 
 
- Kao glavna sestra Zdravstvenog centra Vranje i predsednica ogranka Pčinjskog okruga Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije uvek sam bila i nastaviću da budem podrška svim medicinskim sestrama i tehničarima jer bez naših međusobnih dobrih profesionalnih odnosa, iskrene komunikacije, timskog rada i dubokog ljudskog poštovanja nemamo onu snagu koju sestrinstvo kao profesija iziskuje, posebno u vremenu kada su teški izazovi pred nama, kada smo u prvim redovima u borbi protiv korone na poslu, i u svojim porodicima kad odemo kući i u društvenoj zajednici u celini. 
 
Poštovane kolegenice i kolege, srećna nam naša slava Sveta Petka i slava našoj zaštitnici Prebodobnoj mati Paraskevi - poručuje se u čestitki Jasmine Ristić.
 
Svake godine sestrinska slava se prenosi i domaćin slave je neka od organizacionih jedinica u zdravstvenim ustanovama. 
 
Prošle godine bika je to Služba za anesteziju i reanimatologiju ZC Vranje, ove godine su to medicinske sestre i tehničari Opštine Bujanovac.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: