Gradovi

Koviljuše dobijaju sportski teren, Mićić obišao gradilište

Koviljuše dobijaju sportski teren, Mićić obišao gradilište
Foto: N.N. | Koviljuše dobijaju sportski teren, Mićić obišao gradilište

BIJELJINA - Na tromeđi naselja Koviljuše-Intergaj-Zair počeli su radovi na raščišćavanju 7.000 m² terena, na kojem će biti izgrađen sportski centar, odnosno, teren za mali fudbal i travnati teren. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zajedno s mještanima naselja Koviljuše, obišao je gradilište.

"Lično sam bio uz stanovnike Koviljuša još od početka izgradnje naselja, čemu ima već 20 godina. Zajedno smo izgradili ulice i školu, kao i vodovodnu i gasovodnu mrežu, a Gradska uprava će nastaviti da pratiti potrebe Koviljušana i da radi u njihovom interesu, kao i do sada", najavio je Mićić.

On je naglasio da će novi sportski centar biti koristan za stanovnike tri naselja - Koviljuše, Intergaj i Zair, dok je u razgovoru s mještanima Koviljuša dogovoreno da se prosječe put iz ovog naselja i spoji s mostom u Ulici Raje Banjičića, čime bi saobraćajne gužve u ovom dijelu grada bile značajno smanjene.

"Oba projekta, sportski centar i nova saobraćajnica, predviđeni su Regulacionim planom grada Bijeljina. U planu je i izgradnja obdaništa za djecu iz ovog dijela grada, kao i fiskulturna sala za područnu školu "Knez Ivo od Semberije" na Koviljušama. S obzirom na to da su Koviljuše od početka građene planski, nastavićemo da ih uređujemo kako i dolikuje pravom gradskom naselju. Sve radimo u dogovoru između lokalnih i republičkih vlasti, a okupljeni oko ideje da je interes građana na prvom mjestu", istakao je Gradonačelnik.

Željko Milić iz Koviljuša naglašava da je omladina ovog naselja osnovala i registrovala Fudbalski klub "Koviljuše", koji se takmiči u 6. ligi Republike Srpske, tako da će izgradnja terena za fudbal biti od izuzetnog značaja za nastavak takmičenja novoosnovanog kluba.

"Osim toga, ovaj projekat je od važan za oko 5.000 stanovnika tri naselja, a naročito je bitan da omladinu usmjerimo ka sportu, odnosno izvedemo na pravi put", smatra Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije