"Ukoliko influenseri završe u zatvoru, biće samo još popularniji" VIDEO

Nedavno upozorenje Poreske uprave da građani koji imaju prihode iz inostranstva treba sami da regulišu porez, uznemirilo je mnoge.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

09:39

Foto: Printskrin, TV Prva

Na ovu temu su za TV Prva govorili influenserka Marta Buzurović i stručnjak za digitalni marketing Istok Pavlović.

"Apsolutno plaćam porez. Koliko ja znam, svaka saradnja, sponzorstvo koje se obavlja radi se sa agencijama i firmama i radi se preko faktura. Nikada mi nije palo na pamet da radim nešto van toga", navodi Marta Buzurović.

Kako kaže, i njene kolege, a pritom misli na ljude koji rade sa velikim kompanijama i brendovima, poštuju pravila koja postoje.

"Ovo je posao kakav imaju i ostali građani i mi imamo svoje dužnosti", rekla je Buzurovićeva.

Istok Pavlović naglašava da se upozorenje Poreske uprave odnosilo i na programere i na sve druge, a da su se svi "uhvatili" za influensere jer to najviše bode oči. Navodi da influenseri čine jedan procenat ukupnog broja onih na koje se objava odnosila, ako i toliko, te da ako neko u Srbiji radi nešto sa bilo kim, mora imati firmu.

"Što se zatvora tiče, slažem se da treba da bude jača kontrola poreza u državi, samo mi nije jasno zašto to nije urađeno do sada. Mada odskora imamo ubrzanu digitalizaciju, sada može da se vidi na jednom mestu sve. Ako si paušalac nemaš knjigovođu, ako si registrovan kao d.o.o. imaš. Ja potpuno podržavam to, ali je problem što sada treba da se odjednom to reši. To nisu ljudi koji zarađuju milione, već 500 evra mesečno. Oni sada moraju da plate neki ogroman porez a nemaju odakle."

Marta Buzurović navodi da, ukoliko influenseri završe u zatvoru, neće imati kontent (sadržaj), ali da će ih to samo učiniti još popularnijima.

"Snaći će se oni, ipak su to influenseri", rekla je.

Navela je da je zbog pandemije koronavirusa posao malo opao, ali da joj se čini da se sada sve polako vraća u normalu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: