Milan odabrao štopera za januar – Japanac!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 09:45

Maldini sprema istu ponudu kao letos

Milan je letos odradio skroman prelazni rok u kojem su prioriteti bili kresanje platnog spiska, odlasci preplaćenih igrača, novi ugovori i otkupi nekih igrača iz prošle sezone, pozajmice... Od velikih pojačanja je došao samo Sandro Tonali. Rosoneri nisu doveli štopera, rezervnog špica i još jednog zadnjeg veznog koji su im potrebni.

Ipak, sjajan početak nove sezone je ohrabrio upravu kluba da direktoru Paolu Maldiniju obeća pojačanja za januarski prelazni rok. Sam Maldini je sinoć potvrdio da ima odobrene finansijske resurse za zimsku pijacu, a italijanski mediji jutros javljaju da se zna i prva meta za poziciju štopera.

Izabrane vesti

Iako bi Maldini i trener Pioli najradije u Milanovom timu videli Nikolu Milenkovića, on je teško ostvariva želja jer Fiorentina traži makar 40.000.000 evra. Zato su se Rosoneri okrenuli alternativama, a izbor je pao na japanskog štopera Takehira Tomijasua (21) iz Bolonje. Njega su jurili i letos kada su u finišu prelaznog roka ponudili 15.000.000 evra ali je Bolonja odbila uz obrazloženje da igrač vredi duplo više.

S obzirom kako je Bolonja počela sezonu i da Mihajlovićev tim još od marta nije sačuvao mrežu mirnom, Tomijasuova cena nikako ne može da raste. Štaviše, Maldini očekuje da Bolonja u januaru drastično smanji zahteve. A spreman je i Maldini da na fiksnu ponudu od 15.000.000 evra doda i nekoliko miliona kroz bonuse.

Bolonja ima samo tri boda posle pet kola, sve ukazuje na to da joj sledi grčevita borba za opstanak i Tomijasu bi joj od velike koristi do kraja sezone. Mada, od koristi će joj biti i petnaesteak miliona evra za Japanca kojeg su doevli iz Belgije pre godinu i kusur dana za 9.000.000 evra.


tagovi

Takehiro Tomijasu

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara