Evrovizija 2021: Prijavljena 41 zemlja, učestvuje i Srbija

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je učešće na "Pesmi Evrovizije", koja bi sledeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja, među kojima je i Srbija.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

08:00

Evrovizija 2021: Prijavljena 41 zemlja, učestvuje i Srbija
Foto: Getty/Michael Campanella / Stringer

Učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije" koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donela odluku da se organizacija Evrosonga sledeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

"Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku "Pesme Evrovizije", rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje "Pesme Evrovizije" sledeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Radi se na 4 moguća scenarija za takmičenje: Evrovizija 2021?

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku lestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posetilaca.

Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: