Bombonjera (©Reuters)
Bombonjera (©Reuters)

Kako je nestalo 13.000.000 sa Bombonjere: Paredesov deo uzeli hakeri (?!), provizije isplaćivane i bez transfera

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 05:41

Fino se “kraduckalo” u Boki Juniors

Danijel Angelići je godinana vedrio i oblačio na Bombonjeri i kad je Horhe Amor Ameal, uz veliku pomoć legendarnog Huana Romana Rikelmea, konačno uspeo da ga skloni iz fotelje jedno od prvih predsedničkih obećanja bilo je da će sprovesti nezavisnu revizorsku istragu. Rezultati su konačno stigli. I nisu baš dobri.

Ispostavilo se naime da je novu upravu na klupskim računima sačekalo 13.000.000 evra manje no što su prethodnici prijavili. A nešto od te sume je nestalo na zaista čudne načine.

Izabrane vesti

Recimo, tranša 519.000 evra koje je Pari Sen Žermen trebalo da uplati na ime fonda solidarnosti kad je Leandra Paredesa kupio iz Zenita zaista je krenula iz Pariza, ali nikad nije stigla u Buenos Ajres. Zvanično objašnjenje: hakeri?! Uprava Boke je ipak uspela da ubedi Svece da ponove isplatu što će reći da je pitanje koliko su i Parižani nevini.

Dalje, kad je iz Taljerese dovođen Kristijan Pavon dogovoreno je da njegovom bivšem klubu pripadne i deo od narednog transfera. I 2018. godine je Taljaresu leglo 2.500.000 dolara. Problem je samo što je Pavon i dalje igrač Boke, istina sada na pozajmici u Los Anđeles Galaksiju, ali je činjenica da tog narednog transfera nije ni bilo.

Kad je Dario Benedeto odlazio u Olimpik iz Marselja posredničkoj agenciji isplaćeno je 830.000 evra. Niko međutim ne zna šta je ta agencija zaista radila.

Pride, prodaje Benedeta (Marselj ga platio 14.000.000 evra) i Nahitana Nandeza (Kaljari/18.000.000 evra) zbrzane su samo da bi taj novac otišao sa računa pre no što je nova uprava počela da radi.

Ostaje naravno pitanje da li je papirološki sve zavedeno po zakonu i da li ima osnova da se neko terete za misteriozan nestanak para. Za sada se piše samo o “neuobičajenim” i u nekim slučaejevima primetno “preteranim” sumama koje su se trošile na menadžere i ostale troškove.


tagovi

Boka juniorsArgentina 1Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara