Dijego Čurin (©Gremio)
Dijego Čurin (©Gremio)

Paragvajski fudbal ostao bez idola, Dijego Čurin za 1.500.000 dolara otišao u Gremio

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 02:42

Navijači Sero Portenja nisu mogli ni da slave bod osvojen u Gvaraniju

Šampioni Aperture za 2020. godinu nastavili su niz nepobedivosti. Sero Portenjo je na vrućem gostovanju kod Gvaranija izvukao bod (1:1) i navijači bi trebalo da su zadovoljni. Ali nisu. Jer Sero Portenjo je ostao bez idola tribine, 30-godišnjeg argentinskog napadača Dijega Čurina.

Samo nekoliko sati uoči meča, brazilski Gremio je objavio da je za oko 1.500.000 dolara – to su naravno cifre kojima mediji barataju – otkupio 80 odsto Čurinovog ugovora. On će se u Porto Alegreu za mesto prvog špica boriti sa Dijegom Souzom, inače najboljim strelcom Gremija.

Izabrane vesti

Sudeći po onome što je Čurin prikazivao u Paragvaju neće mu biti lako da sačuva mesto startera. Čurin je za tri godine u Sero Portenju postigao 55 golova i ostavio toliko dobar utisak da se pričalo da će mu Fudbalski savez Paragvaja dati državljanstvo kako bi mogao da nastupa za njihovu selekciju. Karakterišu ga dobre kretnje, njuh za gol, nije on majstor sa loptom, ali je uvek na pravom mestu da je ćušne u mrežu. Obožavali su ga u Paragvaju. Sada je u Brazilu dobio ugovor na dve godine s opcijom da se saradnja produži na dodatnu sezonu.

U odsustvu Čurina, ulogu junaka na gostovanju kod Gvaranija preuzeo je Anhel Kardozo Lucena čiji je gol Sero Portenju doneo prednost od 1:0. Nju je na kraju anulirao Sesilio Domingez odličnim slobodnjakom. Svejedno, Sero Portenjo već 16 mečeva bez poraza, hrabri ta serija, samo ako se nađe neko da nastavi da daje golova umesto Čurina, koji ide da sa Brazilcima juri pehar Kopa Libertadores.

Inače, kad već pričamo o paragvajskom fudbalu, još jedno zvučno ime iz Argentine aktuelno je ovih dana. Spekuliše se naime da bi čuveni Martin Palermo mogao da preuzme ulogu šefa struke Olimpije.



tagovi

Sero PortenjoPeruPeru 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara