Amfilohije svakim danom sve bolje

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje je na bolničkom lečenju u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2020.

20:30

Amfilohije svakim danom sve bolje
EPA/BORIS PEJOVIC

Prema rečima lekara, planiranom dinamikom se oporavlja od upale pluća izazvane koronavirusom, saopštila je danas Crnogorsko-primorska eparhija.

Mitropolit je dobrog opšteg stanja i vidan je svakodnevni napredak.

Svi nalazi su u poboljšanju, pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno ukidanje očekuje u narednim danima.

Lekari navode da je u ovom momentu nezahvalno prognozirati mitropolitov izlazak iz bolnice, a da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno, kao i do sada.

Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspeh u liječenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu, a upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija.

Mitropolit, koji se na lečenju nalazi od 6. oktobra, pod stalnim je lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: