Navijači, uzalud vam 20.000 potpisa: Bartomeu ostaje, korona mu spasava fotelju

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.10.20. | 20:04

Ništa od velikih promena. Makar za sada…

Treperila je Katalonija otkako su sinoć objavljene vesti da će Barselonin predsednik Đozep Marija Bartomeu danas u 19.00 časova saopštiti da podnosi ostavku. Na kraju – moša!

Navijači katalonskog giganta će još (malo) morati da gledaju jednog od najgorih predsednika u klupskoj istoriji i gomilu njegovih nesposobnih saradnika koji su na više načina obrukali klub serijom loših poteza i procena prethodnih godina.

Izabrane vesti

Sastanak Bartomeua sa članovima upravnog odbora jeste održan večeras, ali na njemu nije bilo govora o ostavkama ljudi koji vuku Barselonu ka ambisu.

Klub će sačekati konačnu odluku katalonske vlade o referendumu planiranom za 1. i 2. novembar. Podsetimo, preko 20.000 potpisnika peticije sa članskim kartama Barselone su naterali Bartomeua i svitu da raspišu referendum o nepoverenju aktuelnoj garnituri. Dovoljno je bilo da ih se potiše i nešto više od 16.000 ali su za svaki slučaj sakupili par hiljada više.

Međutim, zbog sve alarmantnije situacije sa pandemijom korona virusa, Katalonija bi mogla da završi u karantinu što bi značilo i odlaganje referenduma na neodređen vremenski period.

Vlada Katalonije bi uskoro mogla da donese odluku o policijskom času i karantinu tokom vikenda što bi značilo zabranu bilo kakvih masovnih okupljanja, a refenrednum sa 16.500 glasača u Barseloni bi svakako bio ta vrsta događaja.

“Pokrenuli smo adekvatne korake kako bi referendum bio održan na 13 lokaliteta u Kataloniji i još osam u ostatku zemlje tokom 1. i 2. novembra. Formirali smo komisiju da analizira datume, ali zbog specifičnih okolnosti nam je bilo potrebno više od predviđenih 15 dana da organizujemo tako kompleksno dešavanje. Vlada Katalonije nam nije odobrila zahtev da se referendum održi 15. i 16. novembra. Juče je predsednik Vlade Španije objavio uvođenje vanrednog stanja i karantina koji podrazumevaju okupljanje od maksimalno šest osoba na jednom mestu. Poslali smo katalonskoj Vladi naše pitanja vezana za garancije bezbednosti naših članova koji su stariji od 65 godina i sada čekamo odgovore. Živimo u jako ozbiljnim vremenima koja zahtevaju delikatne mere”, poručio je večeras Bartomeu.

Iako bi Bartomeu na referendumu sasvim sigurno bio smenjen, sada mu je korona saveznik i mogao bi da ostane u klubu još mesecima. Naravno, ostavku ne želi da podnese…


tagovi

Đozep Marija Bartomeu

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara