Odloženo prinudno iseljenje porodice Tatari iz kuće u Veterniku

20:10:00 26.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Prinudno iseljenje porodice Tatari iz kuće u Veterniku, koja je predviđena za rušenje, a koje je bilo zakazano za danas pre podne, odloženo je jer je izvršitelj na licu mesta konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova.

Odloženo prinudno iseljenje porodice Tatari iz kuće u Veterniku


Naime, pored dvadesetak članova porodice Tatari, od kojih su devetoro deca, na licu mesta se pojavilo i pedesetak građana u nameri da spreče izvršenje.

Predstavnici Združene akcije „Krov nad glavom Novi Sad“ kažu da je reč o sudskom predmetu koji je sporan, a da je primetno da je izvršitelj nakon što je sve stajalo od 2018. godine, jer i dalje traje žalbeni postupak, sada odlučio da krene u izvršenje.

Kako prenosi 021, u ovoj organizaciji smatraju da je u pitanju pritisak na izvršitelja da što pre iseli Tatarijeve jer se radi o parceli koja je pored samog Novosadskog puta, dijagonalno od Sportskog centra „Vujadin Boškov“ i pogodna je za gradnju što privrednih, što stambenih objekata.

Podsetimo, pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije, a problemi počinju 1993. godine kada Vodoprivredno društvo Šajkaška pokreće spor na Osnovnom sudu protiv Tefika Tatarija, koji on gubi. Jedan od službenika Šajkaške početkom 2000. godine nezakonito je preparcelisao plac na kojem porodica Tatari živi, upisao ga u katastar i postao vlasnik. Njegovi naslednici tuže porodicu Tatari 2013. godine, koja opet gubi spor i pokreće se postupak izvršenja. Viši sud je 2018. godine naložio Osnovnom sudu da obavi dopunu spisa predmeta povodom izjavljene žalbe izvršnog poverioca jer je više stranica nedostajalo i to upravo onih stranica koje su išle u korist porodice Tatari. Od tada pa do danas Osnovni sud nije izvršio dopunu spisa - objašnjava situaciju iz Združene akcije „Krov nad glavom“ i dodaju da porodica Tatari pravdu na sudu čeka više od četiri decenije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?