KEC U NIŠU: Radnički bombom Pantelića razneo Partizanove snove da će prići Zvezdi (KURIR TV)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

KEC U NIŠU: Radnički bombom Pantelića razneo Partizanove snove da će prići Zvezdi (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su u Nišu od Radničkog 1:0 (0:0) u derbiju 12. kola Superlige Srbije.

Jedini gol postigao je Dušan Pantelić u 78. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbudjenja ni dobrih prilika. Drugo poluvreme počelo je sa dva pokušaja Žana Kristofa Bajbeka, koji je debitovao za crno-bele na Čairu, ali Francuz nije ozbiljnije ugrozio gol domaćih.

U 56. minutu dobru šansu imao je Partizan, preko Ivana Obradovića koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Borivoje Ristić odbranio.

Posle toga u šansi je bio i Bibars Natho, ali je odbrana Radničkog dobro reagovala i poslala loptu pored stative, u korner.

Partizan je posle toga nastavio sa napadima, Radnički se branio, ali beogradski tim nije uspeo da ugrozi gol domaćih. U 75. minutu Takuma Asano je dobro šutirao se leve strane do Obradovića, ali je on loše zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

U 78. minutu Radnički je postigao gol iz prve prave šanse na utakmici, kada je sa 20-ak metara loptu u mrežu poslao Pantelić, posle prodora po desnoj strani Nikole Aksentijevića.

Partizan je do kraja pokušavao da izjednači, ali nije uspeo, pa je pretrpeo treći poraz u sezoni.

Partizan je u poslednje tri utakmice osvojio samo dva boda i treći je na tabeli sa 23 boda, devet manje od vodeće Crvene zvezde i tri boda manje od drugoplasirane Vojvodine.

Radnički je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i šesti je na tabeli sa 21 bodom.

Drugo poluvreme

90+7. minut - Kraj utakmice

90. minut - Počela je nadoknada vremena

89. minut - Holender je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta od živog zida odlazi u korner

84. minut - Partizan pritiska, ali nema prilika

78. minut - GOOOOOOOOOL 1:0, Pantelić! Aksentijević je prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor, a na odbijenu loptu natrčao je Pantelić i pogodio mrežu sa dvadesetak metara

75. minut - Velika prilika za Partizan i loša reakcija Obradovića u završnici

68. minut - Postigao je Partizan gol, ali je pre toga sviran faul

62. minut - Lazar Pavlović menja Bajbeka

60. minut - Opasan pokušaj Holendera, ali lopta je zakačila nekog i završila u korneru

56. minut - Odličan udarac Ivana Obradovića desnom nogom i odbrana Ristića

48. minut - Velika prilika! Miljković je centrirao, a bajbek u naletu nije uspeo da pogodio okvir gola Nišlija

46. minut - Utakmica je nastavljena, Stanojević je izvršio izmenu i umesto Stevanovića na terenu je Holender

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

33. minut - Šutirao je Gavrić sa distance, ali prilično neprecizno

31. minut - Lutovac je najagilniji igrač Partizana danas. Probio je po desnoj strani, šutirao, ali je Ristić odbranio

27. minut - Lutovac je zavrnuo loptu na peterac, Bajbek nije uspeo da je šutne, ona je došla do Asana koji je izblikiran, a potom je šut Stevanovića bio loš

26. minut - Brz napad Nišlija, ali i dobra intervencija odbrane crno-belih

22. minut - Lutovac je centrirao do Filipa Stevanovića, koji je pokušao iz prve, samo do Borivoja Ristića, da bi posle odbitka pokušao i Asano, ali bez uspeha

15. minut - Za sada nema uzbuđenja pred golovima nijedne od ekipa

8. minut - Radnički pokušava da drži loptu u nogama, a Partizan je prvi put pripretio preko Lutovca

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

RADNIČKI: Ristić – Aksentijević, Stevanović, Marković, Ćirković – Kovačević, Pantelić – Đuričković, Živković, Gavrić – Đuranović. Trener: Milan Đuričić.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović – Zdjelar, Natho, F. Stevanović, Asano - Lutovac, Bajbek. Trener: Aleksandar Stanojević.

1 / 4 Foto: Nemanja Ilić/Kurir

Sastavi

Tokom prethodnih nekoliko sezona Nišlije su često uspevale da savladaju crno-bele, pa treba očekivati izuzetno kvalitetnu, borbenu i zanimljivu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone ostvarili pet pobeda, uz tri remija i tri poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 0:0.

Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz dva remija i dva poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini u 163. večitom derbiju podelili bodove sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:1.

Šef stručnog štaba niškog tima Milan Đuričić ističe da njegova ekipa maksimalno respektuje protivnika, ali da će se njegov tim do kraja boriti za pozitivan rezultat u ovom susretu:

’’Ovo je izuzetno teška utakmica i za nas i za njih. Pobediće ekipa koja bude strpljivija i koja se bolje adaptira na uslove i na teren, koji će, zbog kiše koja pada u nedelju, biti težak za igru. Partizan maksimalno respektujemo, ali učinićemo sve da budemo na nivou jednog ovakvog meča, da pružimo dostojan otpor i da ugrabimo šanse koje nam se ukažu kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Što se tiče kadrovske situacije, Kojić je i dalje povređen i neće moći da nam pomogne. Ostali su na raspolaganju i raspoloženi za igru. Dobro smo radili i bićemo spremni da se borimo devedeset minuta sa renomiranim protivnikom.’’

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je Radnički jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i da očekuje tešku utakmicu:

’’Spremamo se za teško gostovanje, veliki ispit za nas da vidimo gde smo, šta smo. Ekipa izgleda dobro, zadovoljan sam. Protiv Bačke smo poslednju utakmicu odigrali bolje nego onu prvenstvenu. Ekipa Radničkog ima dosta širok krug igrača, dobar izbor, sa dosta iskusnih igrača. Uz nas, Crvenu zvezdu i Vojvodinu imaju sigurno najbolju ekipu. Čeka nas teška utakmica na Čairu. Povrede igrača su normalna stvar u fudbalu, naročito kod igrača koji nisu konstantno igrali. Polako se spremamo da probamo da napravimo rezultat i igru. Teško je u ovom trenutku, ali malo strpljenja i biće to dobro. Ne tražim opravdanje, samo tražim strpljenje. Nikada nisam niti pričao niti kukao nešto, sve je to sastavni deo fudbala. Jedino što tražim je strpljenje, koje je bitno, a mi smo strpljivi i igrači su, verujemo da će to biti bolje. Nadam se pobedi, idemo na pobedu. Mi smo Partizan, na taj način se ponašamo, to nam je želja.’’

Derbi susret 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Partizana igra se u ponedeljak 26.oktobra 2020.godine, sa početkom u 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track