Gojkovićeva, Obradovićeva, Dmitrović, Nedimović i Krkobabić podneli ostavke na mesta poslanika

Administrativni odbor Skupštine Srbije razmatrao je ostavke Maje Gojković, Marije Obradović, Radomira Dmitrovića, Branislava Nedimovića i Milana Krkobabića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.10.2020.

16:09

Gojkovićeva, Obradovićeva, Dmitrović, Nedimović i Krkobabić podneli ostavke na mesta poslanika
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Oni će svoj rad nastaviti u izvršnoj vlasti.

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je u nedelju spisak budućih ministara na kojem su pomenuti poslanici.

Odbor je takođe konstatovao i ostavku poslanika SNS Miloša Vučevića, Dalibora Radičevića, Nebojše Marjanovića i Jasmine Palurović.

Odbor je predložio Skupštini Srbije da konstatuje prestanak mandata poslanika.

U nastavku sednice, članovi Odbora dali su ovlašćenje predsedniku Odbora Aleksandru Martinoviću za donošenje nespornih rešenja o ostvarivanju statusno-materijalnih prava narodnih poslanika i funkcionera koje bira ili imenuje Narodna skupština.

RIK mandate dodelio novim poslanicima

Republička izborna komisija (RIK) danas je na prvoj sednici u novom sazivu dodelila mandate novim poslanicima koji će u parlament ući umesto kolega koji su podneli ostavke zbog prelaska na ministarske funkcije i druge dužnosti.

RIK je na sednici mandate dodelila novim poslanicima SNS-a Neveni Vujadinović, Petru Vesoviću, Nemanji Popoviću, Milanu Jugoviću, Mireli Radenković, Bosiljki Srdić i Borisu Bursaću.

Oni će u parlamentu zameniti Maju Gojković, Branislava Nedimovića, Mariju Obradović, Miloša Vučevića, Nebojšu Marjanovića, Jasminu Parulović i Dalibora Radičevića, čije ostavke je prethodno konstatovao parlament.

Novi poslanik SPAS-a biće Ljiljana Kuzmanović Vujaković, kojoj je RIK dodelila poslanički mandat umesto Radomira Dmitrovića koji prelazi na ministarsko mesto. Umesto Milana Krkobića, koji takođe odlazi na novu funkciju u Vladu Srbije, poslanik PUPS-a biće Aco Petrović.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević, koji je obavljao tu funkciju i u prethodnom sazivu RIK-a, rekao je na početku današnje sednice da od novog saziva RIK-a očekuje da nesmanjenim inetenzitetom i dalje unapređuje sam izborni proces u skladu s postojećim zakonodavstvom.

Naveo je i da očekuje i da se izborne procedure podignu na jedan makismalan nivo kako bi RIK opravdao i poverenje građana u sam izborni proces.

Čestitao je članu RIK-a Veljku Odaloviću izbor na mesto generalnog sekretara Skupštine i celom skupštinskom rukovodstvu na izboru.

Dimitrijević je naveo da je najavljeno da će se izbori održati 2022, i to redovni predsednički izbori.

"Pored njih postoji mogućnost održavanja parlamentarnih izbora", dodao je Dimitrijević.

Rekao je da će sutra biti održana još jedna sednica RIK-a jer se očekuje da će još narodnih poslanika podneti ostavke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: