Vesti

0

Na čelu skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i dalje Igor Bečić

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Na čelu skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i dalje Igor Bečić

Izvor: Foto: Novvi Magazin/SA

Odbor za kontrolu službi bezbednosti i u ovom sazivu vodiće poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Bečić, a Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Aleksandar Marković iz iste stranke.Na čelu Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku biće Veroljub Arsić, a nova predsednica Odbora za kulturu je Sandra Božić.

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće kao i do sada Aleksandra Tomić, takođe iz SNS-a dok je za predsednicu skupštinskog Odbora za evropske integracije izabrana poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Na čelu Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo biće lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, a Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije poslanica SNS Katarina Rakić.

Poslanik SNS Darko Laketić biće predsednik Odbora za zdravlje i porodicu, dok će na čelu Odbora za rad biti poslanik SPAS-a Radovan Tvrdišić.

Novi predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova je poslanik Socijaldemokratske pratije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac, a predsednik odbora za zaštitu životne sredine je poslanica SPS-a Ljubinka Rakonja.

Odbor za prava deteta po pravilu vodi predsednik Skupštine, tako da je ovim odborom danas predsedavao Ivica Dačić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR