Još 341 novooboleli, jedan preminuli, na respiratorima 39 pacijenata 1Foto: Beta/Milan Timotić

U Srbiji od juče do danas registrovan je 341 zaraženi korona virusom, a jedna osoba je preminula. Ukupno u našoj zemlji do sada je 39.827 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 793 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 768 pacijenata, od kojih je 39 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 6.503 osobe, a ukupno od marta 1.289.519.

Član vladinog Kriznog štaba za subijanje epidemije korona virusa, epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da o uvođenju „najoštrijih“ mera treba razmišljati ukoliko broj novoinficiranih na dnevnom nivou dođe do 1.500.

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da je situacija sa korona virusom u Srbiji ozbiljna i da pogoršanje treba zaustaviti što je pre moguće, jer se vidi kako zemlje koje to nisu uspele pred sobom imaju velike izazove.

Kandidat za ministra zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je popunjenost kovid bolnica u Beogradu „prešla 60-70 odsto“ a da je u privremenoj bolnici u Areni već smešteno „14-15 pacijenata“.

U pоslеdnjа 24 čаsа u Bosni i Hercegovini potvrđen je 701 novi slučaj zaraze korona virusom među 1.833 laboratorijska uzorka.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.113 novih slučajeva zaraze korona virusom, a sedam osoba je umrlo od posledica Kovida-19, objavila je slovenačka vlada.

U Rusiji je za poslednja 24 sata registrovano novih 17.347 novih slučajeva infekcije korona virusom, što je novi „crni rekord“ od početka epidemije.

Snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“, koji se snima u Leskovcu i okolini, obustavljeno je pet dana pre kraja jesenje sezone zbog toga što je ustanovljeno da je član filmske ekipe Ivan Bekjarev inficiran korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari