Dostupni linkovi

Ministar zdravlja Srbije: Popunjenost COVID bolnica sve veća


Zlatibor Loncar, ministar zdravlja Srbije
Zlatibor Loncar, ministar zdravlja Srbije

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar upozorio je da je popunjenost COVID bolnica u Beogradu "prešla 60 do 70 odsto" i da je privremena bolnica u beogradskoj Areni počela da smešta prva pacijente.

Ministar Lončar sastao se u ponedeljak, 26. oktobra, sa direktorima COVID bolnica, a nakon sastanka rekao je da je u Srbiji zabeležen povećan broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata zbog infekcije korona virusom. U privremenoj bolnici u Areni, dodao je, smešteno oko 14, 15 pacijenata.

"Kad imamo te brojeve, onda možemo da pretpostavimo da će biti i većeg broja ljudi na respiratorima i onih koji će, nažalost preminuti. Apelujem na sve ljude, a siguran sam da ih je većina, da ne razmišljamo o merama, nego da krenemo odatle šta je bezbedno i šta je ono što je do sada pokazalo rezultat”, rekao je Lončar.


Navodeći da privremena bolnica u Areni od nedelje u podne počela da prima pacijente, Lončar je dodao da ne postoji namera da u njoj budu pacijenti na respiratoru.

"Ubuduće ćemo imati preraspodelu pacijenata i u Kliničko-bolničkom centru 'Dr Dragiša Mišović' i na Bežanijskoj kosi gde ćemo videti u kakvom su stanju pacijenti. Oni koji su u boljem stanju će ići u Arenu, a oni u težem, će ostati u bolnici. To važi za nove pacijente i na nivou cele Srbije", dodao je Lončar i apelovao na građane da se jave lekaru čim posumnjaju da imaju simptome infekcije.

Srbija poslednjih dana beleži porast broja inficiranih korona virusom. Prema poslednjem preseku stanja, objavljenom u nedelju 25. oktobra, u poslednjih 24 sata, registrovano je 614 novozaraženih a preminule su tri osobe.

XS
SM
MD
LG