Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.10.2020.

12:45

Dangubić: Igra u odbrani mi daje samopouzdanje u napadu

Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić istakao je pobedu nad Cedevita Olimpijom važnu za samopouzdanje ekipe u nastavku sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Dangubić: Igra u odbrani mi daje samopouzdanje u napadu
Foto: Miroslav Todorovic/Starsport.rs ©

Crno-beli su sjajnom serijom u završnici meča "slomili" goste iz Ljubljane za pobedu 86:77 u "Hali sportova".

Partizan je tako nakon dve startne pobede stigao do polovičnog učinka u regionalnoj ABA ligi posle četiri kola.

"Kvalitetnog protivnika ne možemo da dobijemo u prvom poluvremenu ili bilo kojoj četvrtini, Moramo da igramo svih 40 minuta i da dođemo do pobede. Bitan trijumf protiv ekipe kao što je Cedevita, da nastavimo pobednički niz i da dobijemo samopouzdanje Napravićemo analizu i sigurno da ćemo neke stvari još da poboljšamo i da sa dobrom energijom i samopouzdanjem nastavimo i da u sredu dočekamo Evrokup", rekao je Dangubić za TV Partizan posle utakmice.

Dangubić je sa 10 poena i 4 skoka bio jedan od najboljih pojedinaca Partizana na ovom meču.

"Pokušavam da se tako uvodim u meč. Pokušavam da u fokus uđem kroz odbranu. Na neke detalje koje dobijam od klupe, trudim se da ne pravim mnogo grešaka. Kroz napad, u situacijama koje mi saigrači naprave, pokušavam da iskoristim na najbolji način. Dvanaest igrača treba da donese doprinos u oba smera i da kroz utakmice napredujemo",
rekao je Dangubić.

Najviše problema crno-belima zadao je Jaka Blažič, iako se očekivalo da to bude Kendirik Peri.

"Jaka igra u dobrom ritmu već nekoliko sezona. Cedevita dosta igra preko njega i koriste snagu njegovog desnog prodora. Cela ekipa mora da bude maksimalno koncentrisana i mislim da smo to u drugom poluvremenu bolje branili. Perija smo mnogo bolje čuvali i odigrao je lošiju utakmicu",
zaključio je Dangubić.

Partizan u sredu dočekuje francuski Burg (20.30) u petom kolu Evrokupa. Partizan deli drugu poziciju sa ruskim Uniksom sa dve pobede, ali uz meč više od rivala iz Kazanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve