Vučić i Dodik razgovarali o izgradnji aerodroma u Trebinju 1Foto: Instagram / Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom o izgradnji aerodroma u Trebinju.

„Upravo završio razgovor sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH, o izgradnji aerodroma u Trebinju. Imamo i pet minuta za jednu brzu partiju“, napisao je Vučić na instagram nalogu Budućnost Srbije, uz fotografije kako igraju šah.

Portal Klix.ba podseća da su nakon ranijih političkih najava, u Trebinju uveliko počele pripreme za izgradnju aerodroma, a pored premera zemljišta između tri naselja, priprema se i tehnička dokumentacija i posebni timovi iz različitih oblasti aviosaobraćaja.

Na potezu od naselja Taleža do Huma, od tri i po kilometra, obavlja se premer 300 hektara zemljišta, za budući aerodrom, a radi se o području u kojem nema naselja.

Priča o izgradnji ovog aerodroma ponovo je pokrenuta za vreme poslednje posete Banjaluci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je saopšteno, izgradnju aerodroma će u potpunosti finansirati Republika Srbija, koja će njime i gazdovati, a vrednost projekta koja se pominje je oko 50 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari