Socijalisti u Vladi Vojvodine: Đoković i Jevtić potencijalni sekretari

U Pokrajinskoj vladi, po prvim najavama, neće biti mnogo izmena, a još uvek nije odlučeno koji sekretarijat će preuzeti Socijalistička partija Srbije.
Socijalisti u Vladi Vojvodine: Đoković i Jevtić potencijalni sekretari
Foto: 021.rs
O tome ko će biti sekretar iz redova socijalista biće odlučeno u narednih dan-dva, kada će se predstavnici SPS-a sastati sa naprednjacima. Koalicioni partneri SNS-a su u dosadašnjoj preraspodeli u izvršnoj vlasti imali jedan sekretarijat, pa je teško da će ovog puta dobiti nešto više.
 
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, u trci za sekretarske pozicije su dosadašnji sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, ali i Darko Jevtić, direktor Rukometnog kluba Vojvodina.
 
Ukoliko dogovor bude na Đokoviću, socijalistima ostaje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a ukoliko dužnost sekretara preuzme Jevtić, onda socijalistima pripada Sekretarijat za sport i omladinu, koji je do sada vodio Vladimir Batez.
 
Đoković je u prethodne četiri godine bio i potpredsednik Pokrajinske vlade. Svoj sektor je vodio dobro, bez ikakvih afera. Podizanje privrede i turizma u Vojvodini na viši nivo svakako će biti veliki izazov u narednom periodu, s obzirom na korona krizu, ali i ekonomsku kriza koja se najavljuje. 
 
Darko Jevtić je godinama unazad direktor Rukometnog kluba Vojvodina, sedmostrukog uzastopnog prvaka države. On je, između ostalog, i sekretar Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije. Najveći deo života proveo je baveći se sportom, a jedno vreme bio je i generalni direktor FK Vojvodina.
 
Na čelu Pokrajinske vlade ostaće Igor Mirović, a svoja mesta u sekretarijatima trebalo bi da zadrže i Dragana Milošević (kultura), Zoran Gojković (zdravstvo), Zoran Milošević (obrazovanje i naučnoistraživačka delatnost), Smiljka Jovanović (finansije), Vladimir Galić (urbanizam i zaštita životne sredine). 
 
Socijalistička partija Srbije predstavlja drugu najjaču partiju u Vojvodini, ali je, na osnovu osvojenih glasova na junskim izborima, daleko iza Srpske napredne stranke. Dok naprednjaci u Skupštini Vojvodine imaju 76 poslanika, socijalisti ih imaju 13. 
  • Novi Sad

    29.10.2020 09:56
    Gde je logika?
    Ne razumem čemu smenjivanje Vladimira Bateza?? Na poziciji pokrajinskog sekretara za sport je aktivista mesne zajednice umesto aktiviste Olimpijskog pokreta preoznatog u celom svetu. Razočaranje....
  • Jaca

    29.10.2020 00:29
    Podrška
    Mislim da Galić zaslužuje da bude u predsedništvo,najbolji je!!!
  • Viki

    26.10.2020 18:07
    Ako će u ovoj zemlji ikada da se nešto odluči po rezultatima i kvalitetu onda Darko Jevtić bez premca.
    Kvalitet pokazan i nebrojeno puta dokazan u rukometu, više nego pošten odnos u fudbalu, gde je opet smenjen na pravdi Boga potkusurivanjem Bajatovića i Vučevića!
    Ali pošto iskreno sumljam u takav ishod onda očekujem izrazitog anonimca bez karijere i bilo kakve reference!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti