26. oktobar  2020. 11.24  | Izvor: RTV (Boris Šuman)

U bolnici u Subotici tri pacijenta obolela od Kovid-19

SUBOTICA -

U opštoj bolnici u Subotici trenutno su smeštena tri pacijenta obolela od Kovid devetnaest.

video icon

Gostujući u emisiji "Dobro jutro, Vojvodino" Radio-televizije Vojvodine, pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici doktorka Gordana Krtinić ocenila je da je epidemiološka situacija u Subotici još uvek bolja u odnosu na druge gradove.

bolnica, subotica

"Do srede mi praktično nismo imali ni jednog pacijenta, ni jednog pozitivnog nismo registrovali skoro dve nedelje. Od srede imamo na teritoriji Subotice, do sada, osam pi-si-ar potvrđenih slučajeva. Od toga su četiri pacijenta hospitalizovana u našu ustanovu i jedan pacijent je već juče prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, ali zbog drugih zdravstvenih rizika", rekla je Krtinić.

Ona je dodala da raste i broj pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu, jer je do prošle nedelje bilo do pet pacijenata dnevno, a već tokom vikenda se javilo dvadesetak pacijenata.

"Situacija je u skladu sa očekivanim. Virus cirkuliše i ne možemo biti izolovano ostrvo. Naravno da ćemo imati bolju situaciju ukoliko se građani budu pridržavali strogo propisanih mera, nošenja maski – ja apelujem zaista – i na otvorenom, gde god su gužve u gradu i čeka se u redovima, po preporuci kriznog štaba da se maske nose, u zatvorenom prostoru takođe apsolutno izbegavati bilo kakva okupljanja i bilo kakve situacije u kojima boravi u zatvorenom više ljudi, na radnim mestima što češće provetravati prostorije i nositi maske", rekla je ona i podvukla da stabilnost situacije zavisi od discipline.

Nakon stabilizacije epidemiološke situacije početkom septembra zdravstveni radnici su cirkularno upućivani na odmore i po njenoj oceni bolnica je i kadrovski i tehnički spremna za novi talas epidemije.

 

Tagovi
Srodne vesti