FOTO, VIDEO: Odloženo prinudno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku, izvršitelj se pojavio, ali odustao

Prinudno iseljenje porodice Tatari iz njenog doma u Veterniku koje je bilo zakazano za danas prepodne, odloženo je.
FOTO, VIDEO: Odloženo prinudno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku, izvršitelj se pojavio, ali odustao
Foto: 021.rs
Ispred kuće u Ulici Novosadski put 77 pojavio se izvršitelj Milan Uzelac sa pomoćnikom, ali je konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova.
 
Naime, pored dvadesetak članova porodice Tatari, od kojih su devetoro deca, a u porodici ima i osoba sa invaliditetom, na licu mesta se pojavilo i pedesetak građana u nameri da spreče izvršenje. Takođe, okupili su se i rođaci i komšije ove veterničke porodice.
 
 
Iseljenje porodice Tatari sa placa i iz kuće u kojoj žive od 1977. godine zakazano je jer su izgubili sudski spor koji su protiv njih vodili Slavica Arambašić, Đorđe Krivokuća i Vera Krivokuća kao naslednici Todora Krivokuće koji je 1993. godine to zemljište dobio od Vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" u postupku zamene za zemljište u Stepanovićevu. VP "Šajkaška" je vodila postupak protiv porodice Tatari i dobila je spor, a posle je sud presudio u korist novih vlasnika.
 
Tatarijevi tvrde da su presude donete na osnovu nezakonite preparcelizacije koju je uradio službenik "Šajkaške", a posle i sudski veštak. 
 
 
Tefik Tatari za 021.rs kaže da iza svega stoji korupcija i navodi da se u sudskom postupku, odnosno žalbi koju su podneli, a koja je još u toku, došlo do toga da je iz suda nestalo više od deset stranica spisa. 
 
 
Tatari za 021.rs navodi da očekuje da će se izvršitelj vratiti i ponovo pokušati da ih iseli, ali ističe da će članovi porodice i dalje biti tu, da ne idu nigde, ali da realno nemaju neophodnu snagu da se odbrane, zbog čega smatra da će ih na kraju verovatno iseliti i sve porušiti. Zaključuje da će im onda jedino ostati da se isele iz Srbije.
 
 
Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom Novi Sad" navode da se ovde radi o sudskom predmetu koji je sporan, a da je primetno da je izvršitelj nakon što je sve stajalo od 2018. godine, jer i dalje traje žalbeni postupak, sada odlučio da krene u izvršenje.
 
 
U ovoj organizaciji smatraju da je u pitanju pritisak na izvršitelja da što pre iseli Tatarijeve jer se radi o parceli koja je pored samog Novosadskog puta, dijagonalno od Sportskog centra "Vujadin Boškov" i pogodna je za gradnju što privrednih, što stambenih objekata.
  • Ilija

    27.10.2020 17:35
    Ne dajte se braco
    Treba proveriti papire da li je on uzeo tudju zemlju ili je uzeo drzavnu zemlju i postao vlasnik, postoji darovni ugovor da je otac darovao cerci sofiji i da je ta parcela pola privatna a pola drzavna, pod kojim pravom da zauzimaju parcelu preko puta da bacaju kvadraturu na Tatarijevu stranu, uknjizeno zemljiste "Sajkaska" nasip hektar a on je uknjizio da ima 3 hektara, ja bi zamolio svakog geometra koji su zavrsili skolu da li se zemlja radja i da li zemlja raste, cisto otimanje kriminalizam, da li je ovo podzakonito?
    A nasip izmedju postoji...reci te mi vi sada da li je to legalno... zasto ne napadate ljude koji su imucni i kradu i mafijaju nego napadaju ljude koji nemaju pokusavaju da se bore za zivot rade za bednu platu od 30.000, treba da se sramimo nase drzave, postavite sebe na njihovom mestu i vidite kako bi vama bilo i sta bi vi uradili, a Tefik i Sadik su ratovali za nasu drzavu takozvanu Srbiju a vidite kako im uzvracaju!
  • Sale

    27.10.2020 09:46
    @Gradjanin
    Vas je verovatno pogodila istina u mom izlaganju paste okrenuli plocu. Za ovaj grad se tacno i precizno zna cije su bile ili cije su jos parcele na koji su izgradjeni limani,matica srpska,novo naselje,vasa stajic,radnicka..itd. Niko od vlasnika nije obestecen do danas velika borba se vodi ako niste znali oko zemlje od vlasnika to jest njihovih potomaka za nadoknadu. Nemojte se iznenaditi dase preko noci promeni zakon pa da kao vlasnik stana na pomenuti lokacijama trebati platiti nadoknadu dabi bili "svoj na svome". Stose tice teme ove diskusije licno sam video fotokopiju ugovora o kupljenoj parceli koja je ucrtana u katastru. Vecina pravnih lica nezeli dase zamera drzavi zato i nezele da zastupaju ovu porodicu. Ovo je krivicno delo od strane drzave koja je izbrisala bukvalno parcelu i vlasnika. Ovo mora pod hitno na medjunarodni sud pravde ako im u medjuvremenu pod silom neponude novac ili neki drugi smestaj. Najvaznije da porodica nema nikakv kredit i daje zemljiste kupljeno od vlasnika a ne oteto u ime naroda. Nemogu svatiti da ulazite u neku nazovi polemiku a ponavljam da je 80%gradjana u goroj situaciji ako se gore napisani tekst pokrene drzava bi preko noci bankrotirala. Razmislite i malo procitajte prava nije ovo vise socijalizam,komunizam.HVLA.
  • Gradjanin

    26.10.2020 19:08
    @Sale
    A ti si video ugovor kojim su Tatarijevi kupili parcelu 1977. godine? A kao vrsni znalac cenis da je on punovazan? Nesto mi to lici na jednog coveka koji se u sve razume...
    Koliko vredi pravnosnazna presuda u Srba? Ovo drustvo jos uvek zaneseno revolucionarnom pravdom nikada, ali nikada nece biti blizu pristojne drzave dok ne shvati sta znaci pravni poredak. Tzv. "omladina", vidno politicki obojena, ide s lokacije na lokaciju da sprecava izvrsenja. Voleo bih da vidim da li bi isto to cinili da je u pitanju naplata njihovog potrazivanja, za koje imaju sudsku presudu. Batina ima dva kraja, a licemerstvo salonskih proletera nema granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti