KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Braća Simović na tronu

U organizaciji Rvačkog kluba Zmajevi, ovog vikenda je u Petrovcu na Mlavi održano državno prvenstvo za mlađe seniore (do 23 godine) u rvanju grčko-rimskim stilom, uz učešće oko osamdesetak rvača iz dvadeset klubova. Kragujevački rvači ostvarili su zapažene rezultate na ovom takmičenju, a najviše uspeha imali su članovi Rvačkog kluba Kragujevac, braća Nikola i Aleksandar Simović, koji su se domogli titula u svojim težinskim kategorijama.

Foto: Rvački klub Kragujevac

Aleksandar Simović, koji se pre samo sedam dana okitio titulom seniorskog prvaka države, potvrdio je dominaciju i u klasi mlađih seniora. On je trijumfovao u kategoriji takmičara do 97 kilograma, nakon što je u finalu bio bolji od Luke Katića iz beogradskog Radničkog.

Za dominaciju braće Simović na ovom takmičenju potrudio se Aleksandrov rođeni brat Nikola, koji je bio najuspešniji u kategoriji do 82 kilograma. On je u finalu pobedio Atilu Feketea iz Rvačkog kluba Senta.

Medalje sa ovog takmičenja ponela su još dva rvača Kragujevca, Lazar Barlov i Bojan Dončić, koji su se okitli bronzanim odličjima u svojim težinskim kategorijama, dok je Luki Vukadinoviću iz Radničkog pripalo srebro u konkurenciji rvača do 60 kilograma.

U ekipnoj konkurenciji rvači Kragujevca zauzeli su treće mesto sa 100 bodova, iza beogradskog Radničkog sa 135 i somborskog Sokola sa 105 bodova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!