Hronika

Osumnjičen za zloupotrebu platne kartice i trošenje novca na klađenje

Osumnjičen za zloupotrebu platne kartice i trošenje novca na klađenje
Foto: Pixabay/Ilustracija | Osumnjičen za zloupotrebu platne kartici i trošenje novca na klađenje

ZVORNIK - Protiv B.D. iz Zvornika podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da je došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, čije podatke je zloupotrijebio i izvršio transfer novca na platformu jedne kladionice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijski službenici PU Zvornik podnijeli su izvještaj protiv B.D. zbog sumnje da je počinilo krivična djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i krađa, navodi se u saopštenju.

"Naime, B.D. se sumnjiči da je početkom maja 2020. godine, došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, te zloupotrebom njenih ličnih podataka neovlašteno ušao u tuđu zaštićenu kompjutersku bazu podataka, s namjerom da korištenjem tih podataka za sebe ili drugoga pribavi korist ili da drugome nanese štetu, prilikom čega je elektronskim putem izvršio transfer novca na elektronsku platformu jedne kladionice u Zvorniku, nakon čega je dio novca koji je prebacio sa kartice podigao u poslovnici te kladionice u Zvorniku, a dio novca je potrošio na sportska klađenja. Osumnjičeni se tereti da je na ovaj način pričinio materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od oko 1.520 KM", precizirano je u saopštenju PU Zvornik.

Takođe, iz ove PU apeluju na građane da ukoliko primijete da im nedostaje platna kartica ili neregularnosti na svom bankovnom računu, odmah o tome obavijeste svoju banku, kako bi se na vrijeme spriječilo dalje neovlašteno korištenje i svaki drugi vid mogućih zloupotreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije