Tiodorović: Najoštrije mere ako broj novozaraženih dođe do 1.500

Član vladinog Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da o uvođenju najoštrijih mera treba razmišljati ukoliko broj novoinficiranih na dnevnom nivou dođe do 1.500.
On je za današnji "Blic" naveo da na osnovu trenutne epidemiološke situacije i broja obolelih u Srbiji, još uvek nije trenutak da se uvede policijski čas.
 
"Mi smo sada još uvek na broju koji je daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer mi spadamo u četiri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 aktivnih slučajeva. Tu su još Estonija, Norveška i Turska, dok su svi ostali u daleko većem riziku", naveo je Tiodorović.
 
Ocenio je da se u narednih 10 do 15 dana može očekivati skok broja novoinficiranih.
 
"Ako ne budemo uspeli da suzbijemo bahato ponašanje koje se dešava, žurke, noćne izlaske i muzičke spektakle, možemo očekivati da će doći do povećanja broja", dodao je epidemiolog.
  • M. A. Pulmolog.

    26.10.2020 14:18
    Preuveličanje virusa.
    Često govore da ovaj virus ima ukupan potencijal kao španska gripa ili kao Variole vera a to inf. Potencijal 90.

    Sezona coronavirusa je decembar mesec kao što je u decembru u Kini počeo i najduže traju 9-12 meseci.


    Slažem se sa kolegom Nestorovićem kada je rekao da će ovaj virus izmutarati zaista u neku jaču prehladu ili će postati kao sezonska gripa sa 0,5% smrtnosti.


    Ukupan potencijal SARS-COV-2 je 15.
  • jasno nam je da ste

    26.10.2020 09:55
    odavno odlucili
    da sprovedete SVE MERE !!!!!!!! aaaa, sta ce biti posle ? mislite o tome.....
  • Predlog

    26.10.2020 09:41
    Nedavno pročitah rezultat istraživanja koji govori da suv vazduh u stanovima pogoduje opstanku virusa i njegovoj aktivnosti. Zato bi, osim policijskog časa od 18h do 6h, obaveznih maski i napolju, naročito u prirodi, trebalo ukinuti centralno grejanje, jer ono isušuje vazduh u stanovima. Grejanje i dalje naravno naplaćivati, te od tih novaca graditi nove i nove kovid-bolnice, dok ne uspemo da istrebimo sve viruse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.