26. oktobar  2020. 08.40  →  08.43 | Izvor: FoNet, Tanjug

Momirović: Nema izgovora, kašnjenja, očekujem podršku od Mihajlović

BEOGRAD -

Kandidat za ministra saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izavio je da mu je velika čast i privilegija što će raditi za svoj narod, napominuvši da će svoja iskustva iz realnog sektora preneti u Ministarstvo.

"Praksa da uspešan privrednik uđe u vladu poznata je svuda u svetu, a moja kompanija je izgrađena na tršištu, ne na privilegijama", rekao je Momirović za televiziju Prva.

nacionalni, dan, jedinstva, slobode, i, nacionalne, zastave, zastava, srbije, srbija, praznik, zgrada, vlade, srbije, republika, srbija, vlada, srbije

Prema njegovim rečima, prvi zadatak je da se izabere vlada, a potom će komunicirati sa saradnicima.

"Rezultati u ovom sektoru su izuzetni i sada su očekivanja velika, a Zorana Mihajlović je uradila odličan posao i drago mi je što smo saradnici u Vladi Srbije. Očekujem dosta podrške od nje", naglasio je Momirović.

On je rekao da u realnom sektoru, odakle dolazi, nema izgovora, kašnjenja, a isto će biti i kad pređe u državni sektor, jer se ovde radi o strožim procedurama i "narodnim parama".

Momirović je rekao da mu je izuzetna čast da ga predsednik Republike prepoznaje kao nekoga ko može da doprinese rezultatima njegovog tima.

On je za mene istorijska ličnost i čast mi je da budem deo ove priče, zaključio je Momirović.

Momirović izjavio da mu je velika čast što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao kao nekoga ko može da doprinese rezultatima i da ga nikada ne bi odbio, pre svega jer ga ceni i smatra istorijskom ličnošću.

"Nadam se da će moji potomci jednog dana reći moj otac je stajao uz ovog čoveka u trenucima koji su bili najteži u Evropi u tom trenutku, najteži ekonomski i zdravstveno u poslednjih 70 godina", rekao je Momirović za televiziju Prva.

On je apelovao na ljude da se pridržavaju mera, navodeći da sada nije trenutak da se testira zdravlje i da možemo da se ekonomski vratimo unazad.

"Mi smo jedina zemlja koja je ekonomski uspela da se odbrani od ovog udara. To ne ožemo bez građana, ako oni nisu odgovorni. Ovaj udar ima efekte svetskog rata. Građani moraju da učine taj napor da se pridržavaju mera i da probamo da zadržimo ono što smo postigli", rekao je Momirović.

Kako je rekao, veoma je uzbuđen zbog novog imenovanja i dodao da želi da se potrudi da ostavi nešto iza sebe u timu Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

"Nema izgovora da se nešto ne radi jer je projekat loš, ne sme da se kasni. Nameravam da prenesem pristup da rezultati moraju da se istrvaruju", rekao je on.

Momirović je kazao i da ne namerava da se povuče sa Tvitera, ali da će svoje stavove usklađivati sa politikom države jer je, kako je rekao, sistemski čovek.

Tagovi