Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 26.10.2020.

08:30

NFL spektakl – Arizona srušila Sijetl, šampion bez greške

Aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi ostvarili su pobedu, dok su Sijetl Sihoksi doživeli prvi poraz u sezoni.

Izvor: SN

Autor: SN

NFL spektakl – Arizona srušila Sijetl, šampion bez greške
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Arizona Kardinalsi su prvi tim koji je u sezoni 2020/21 pobedio Sijetl Sihokse, a to su učinili rezultatom 39:37 u jednoj fantastičnoj utakmici koja je otišla u produžetak.

Sihoksi su bolje počeli meč, postigli su prvi tačdaun kada je pas Rasela Vilsona uhvatio Tajler Loket, a potom Majers pogađa fild gol i rezultat je 10:0.

Kajler Marej – Deandre Hopkins je tandem koji smo još u najavi sezone opisali kao fantastičan i oni su pokazali zbog čega im je projektovano da budu toliko opasni i četvrtinu završavaju sa tačdaunom.

Sihoksi šalju novi odgovor, prvo fild gol, a onda i tačdaun trčanjem koji je doneo iskusni Karlos Hajd za 20:7, a potom Arizona postiže još jedan tačdaun i na poluvreme odlazi sa minusom od 6 poena.

U nastavku, "svirala se druga pesma". Nije bilo toliko pogodaka, jedini tačdaun u trećoj četvrtini postigao je Kajler Marej i to trčanjem, a onda u četvrtom periodu spektakl – Loket hvata loptu i postiže tačdaun za 34:24 i onda...

Kristijan Kirk uspeva da smanji na 34:31, a Zejn Gonsales ima kik za produžetak i – precizan je! 34:34. U produžecima je bilo dovoljno samo da Arizonin kiker samo pogodi fild gol i stiže pobeda Kardinalsa i prvi poraz Sihoksa u sezoni.

Kajle Marej je bacio 360 jardi dok je Rasel Vilson, MVP kandidat, imao 388 bačenih jardi.

Sneg je napadao u Koloradu, gde su na "Mile High" stadionu Denver Bronkosi dočekali aktuelnog šampiona, Kanzas Siti Čifsa. Čifsi su "pregazili" Bronkose, što je bilo očekivano, a glavnu ulogu igrala je odbrana.

Bronkosi su za poluvreme postigli svega devet poena, doduše muče ih i povrede, a dozvolili su 24 u tom periodu, dok je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka rezultat glasio 43:16.

Patrik Mahoms je prebacio 200 jardi uz pas za tačdaun, a ponovo je trčanje bilo na visokom nivou, pošto su Čifsi tako osvojili 104 jarda i postigli dva tačdauna, a odlično se pokazao i novi član Levion Bel sa 39 jardi iz šest trčanja.

Na drugoj strani Dru Lok je prebacio 237 jardi uz dva intersepšna, dok su u igri trčanjem dominirali Melvin Gordon sa 68 jardi uz tačdaun, a Filip Lindzej 79 jardi.

Džimi Garopolo se vratio u San Francisko i to je odmah značilo pobedu za Fortinajnerse koji su prosto "uništili" Nju Ingland Petriotse sa 33:6. Kem Njutn je bio glavna meta kritika sa samo 98 bačenih jardi uz čak tri intersepšna i to za tri četvrtine, dok je četvrtu presedeo.

Garopolo je bacio dva intersepšna uz 277 bačenih jardi, ali je Džef Vilson u igri trčanjem bio spektakularan sa 112 jardi i 3 tačdauna. San Francisko je i dalje na začelju NFC Zapada sa skorom 4-3, ali ima isti broj pobeda kao i Remsi i Arizona koji su napravili veliki iskorak pobedivši Sijetl Sihokse.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve