Novi kiks Juventusa! Pirlu ne ide dobro, Jurićeva Verona je voćka čudnovata (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.10.20. | 23:05

Samo jedna pobeda za Bjankonere na poslednja četiri meča

Juventus ima samo jednu pobedu na terenu od početka ove sezone Seriji A! A prošlo je već pet kola…

Trenerska karijera Andree Pirla nije krenula baš dobro. Juventusova odrbana titule će izgleda ići mnogo teže nego prethodnih godina. Posle srećnog remija protiv Rome i kiksa protiv Krotonea, Juventus je večeras odirgao samo 1:1 na svom terenu protiv Verone. Čak je morao žestoko da se preznoji i za taj bod.

Izabrane vesti

Istina, Juventusu sa falili neki mnogo bitni igrači što može da bude blago opravdanje. Bez zaraženog Ronalda, suspendovanog Kjeze i povređenih Kjelinija, De Lihta i Aleksa Sandra, Pirlo je bio primoran kombinuje. Ali opet… Juve ima ubedljivo najjaču klupu u Italiji. Praktično dva tima. Večeras su na klupi ostali Bufon, Bentankur, Mekeni, Kuluševski… U startnoj postavi nije bilo imena koje nije zvučno.

Sa druge strane, dosta bitnih igrača je nedostajalo i Ivanu Juriću. Ali Hrvat je majstor da sklapa kockice i crpi maksimum iz svakog igrača. Naš Ivan Ilić je počeo meč na klupi i ušao je u 51. minutu. Jurić ga postepeno uvodi u zamke Serije A, dozira mu minutažu i večeras se odlučio za pojačanja Vijeiru i Tameza. Vodi računa da svaki igrač dobije šansu.

Samo za one koji nisu pratili igre Verone prošle sezone i rad Ivana Jurića, ovakav rezultat je senzacija. A s obzirom na igre Juventusa pod Pirlom, ako je negde protiv “malih timova” mogao da se očekuje kiks onda je to čvrsta i neugodna Verona. Reč je o najprijatnijem iznenađenju prošle sezone i timu koji je igrao možda i najbolju defanzivu u ligi. Verona je bila đavolski težak rival svim velikim klubovima prošle sezone.

Prošlog leta su ostali bez defanzivnih stubova Kumbule, Rahmanija i zadnjeg veznog Amrabata koje su prodali za preko 40.000.000 evra što se malo i osetilo na startu ove sezone. Izgubili su od Parme, igrali nešeno sa Đenovom, ali je suština da su i dalje mnogo tvrdi. Uostalom, gol-razlika im je posle pet kola 5:2?! Samo je Milan primio manje golova. Igrači se menjaju, ali Jurićeve šeme funkcionišu. Neki sistem je postavljen.

Zato je start meča u neku ruku bio i očekivan. Juventusu je trebalo dobrih 20 minuta da prvi put zapreti gostima koji su pre toga imali šansu preko Kalinića i (opravdano) poništen gol Kolija. I u drugom delu prvog poluvremena je Verona delovala opasnije, a Darko Lazović je bio jedan od aktivnijih na terenu. Tek u 42. minutu je Juve imao prvu veliku šansu na meču, ali je Kvadrado pogodio prečku. Morata je zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu.

Posle sat vremena je stigla kazna za Juve i nagrada za Veronu. Sevnula je kontra koju je Jurić čekao ceo meč, Juventusov otpadak Favili je iskoristio idealnu asistenciju Zakanjija i neometan sa penala iskoristio zicer.

Pirlo je odmah reagovao ubacivanjem Kuluševskog. Čim je Šveđanin ušao, počelo je nešto da se dešava i Juve je delovao opasnije. Dibala je pogodio prečku, da bi Kuluševski u sledećem napadu u 78. minutu pronašao put do mreže. Praktično je sve sam uradio i poslao hirurški precizan udarac u suprotan ugao.

Delovalo je da je Juventus izjednačio “na vreme” i da ga ima još dovoljno za preokret. Pretili su Rabio i Dibala u dva navrata, da bi najbolju šansu propustio Morata koji je u nadoknadi vremena glavom šutirao direktno u golmana Silvestrija. Verona je odolela i odnela zaslužen bod.

Da stvari po Juventus budu gore, povredio se Bonući i verovatno će propustiti meč sa Barselonom naredne nedelje.

Juventus se definitivno muči na početku sezone, prosipa bodove i beleži kikseve na kakve nije navikao prethodnih sezona. Andrea Pirlo je na početku, ali taj poečtak polako postaje alarmantan. Milan sutra može da ode na plus šest, a ispred su i ostali konkurenti poput Intera i Napolija. Miriše na uzbudljivu šampionsku trku u Italiji...

SERIJA A - 5. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 3:3 (0:1)

/Đuričić 71, Kirikeš 84, Kaputo 85 – Lineti 33, Beloti 77, Lukić 79/

Subota

Atalanta – Sampdorija 1:3 (0:1)

/Zapata 80pen – Kvaljarela 13, Torsbi 59, Jankto 92/

Đenova – Inter 0:2 (0:0)

/Lukaku 64, D’Ambrozio 79/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:0)

/Luis Alberto 54, Imobile 77 - De Silvestri/

Nedelja

Kaljari – Krotone 4:2 (3:2)

/Likojanis 25, Simeone 35, Sotil 45, Žoao Pedro 85 – Mesijas 21, Molina 43/

Benevento - Napoli 1:2 (1:0)

/R. Insinje 30 - L. Insinje 60, Petanja 67/

Parma - Specija 2:2 (1:2)

/Galjolo 34, Kucka 90 penal - Šabo 28, Agudelo 31/

Fjorentina - Udineze 3:2

/Kastrovili 10, 51, Milenković 21 - Okaka Čuka 43, 86/

Juventus - Verona 1:1 (0:0)

/Kuluševski 78 - Favili 60/



tagovi

Andrea FaviliDejan Kuluševski

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara