Taktički perfektni Javor zaljuljao Zvezdu: Junak je Lazović

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.10.20. | 22:57

Drugi uzastopni remi crveno-belih – 0:0

Remizirala je Crvena zvezda u Humskoj, poražena je u Nemačkoj od Hofenhajma, ali je večeras navijačima servirala prvi, pravi ovosezonski kiks. Ivanjički Javor je iskoristio ispraženjene baterije srpskog šampiona, fokusiranog na evropske izazove, i nagradio sebe za vrhunsko taktičko dostignuće Igora Bundžulića, koje je sjajnim odbranama u drugom poluvremenu nadogradio golman Ivanjičana Đorđe Lazović – 0:0

Zvezda je delovala kao grupa igrača izceđenih kao limun, ali to ne sme da sakrije činjenicu da je Javor ogolio brojne mane crveno-belih. I to baš u nevreme, pred dolazak Slovana iz Libereca, tima koji bi mogao da uništi evropske ambicije Crvene zvezde, vezane za proleće na međunarodnoj sceni. Prinudno je Dejan Stanković istumbao tim, ali sa kvintetom bonus igrača, šampion nije mogao da ugrozi Javor. Kasnje su Ivanjičani napumpanih mišića, nagrađenih za sve što su dobro uradili. Imali su aposlutnog junaka u liku i delu Đorđa Lazovića, golmana koji je skinuo penal Ivaniću, a zatim neutralisao Milana Pavkova u zicer poziciji. Mnogo briga na Marakani, i neodoljiv utisak da se crveno-beli muče. Da su ostali i bez kreacije i bez brzine, kojoj su mleli rivale u prvom delu prvenstva.

Izabrane vesti

Odluka Dejana Stankovića, da u sendviču evropskih utakmica, šansu pruži kombinovanom timu, sa petoricom bonus igrača, bila je velika kocka koja je mogla da padne na crno. Ili bolje rečeno – ljubičasto, jer su u tim bojama na Marakani nastupali fudbaleri Javora. Ivanjičani su pružili najbolji otpor Crvenoj zvezdi od svih ekipa koje su od početka sezone gazile travu najvećeg srpskog stadiona. Ili preciznije rečeno – nadigralisu ih u prvom poluvremenu.

Mladi strateg gostiju Igor Bondžulić nije želeo da kopira taktiku Radovana Ćurčića od pre više od deset godina, kada je Javor bio nepoželjan gost na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Sa visoko postavljenim linijama tima Javor je uplašio podmlađeni tim srpskog šampiona, nenaviknut da u domaćem ataru ima problema sa iznošenjem lopte. Želeo je Dejan Stanković da pruži šansu kvintetu mladića i predstavi ih na velikoj sceni, ali Ivanjičani su udarali tamo gde je Crvena zvezda najtanja.

Mladi Radulović, po vokaciji krilni igrač, morao je da „glumi“ levog beka, pa se već na tom boku stvorila velika rupa. Na kraju je tukao Jevremović i nagovestio da ćemo u prvom poluvremenu gledati ravnopravan meč. Velike probleme u Zvezdinoj igri očitala je i šansa Zvekanova, kao i vrlo tečna igra gostiju iz Ivanjice. Za crveno-bele se to ne može reći. Vezni red Dejana Stankovića u sastavu Petrović-Nikolić i povratnik Ivanić nije mogao da dođe do prevalsti. Naterali su Ivanjičani Zvezdu da diže loptu, ali El Fardu Ben je visinski bio inferioran u odnosu na štopere Javora.

Crvena zvezda se otkravila tek sredinom prvog poluvremena. Seriju pokušaja imao je Srđan Spiridnović, bolje je morao Veljko Nikolić, dok je zicer propustio Marko Gobeljić nakon što je Lazović odbranip pokušaj Mirka Ivanića.

Reagovao je Dejan Stanković na poluvremenu. Morao je da uvede tešku artiljeriju u vidu Rodića, Kataija i prvog napadača Dijega Falčinelija. Međutim, Javor je nastavio po starom. Odbijajući da se povuku pred svoj gol i čekaju, Ivanjičani su u dobroj meri rasparali Zvezdine linije tima. Nije bilo ni pravog tempa, delovalo je da su bar devetorica igrača srpskog šampiona ustala na pogrešnu nogu. Muke prisutnih ljudi nije skratila ni najstroža kazna, pošto je na ivici kaznenog prostora Maričić oborio Kataija.

Odlični Lazović je pročitao Mirka Ivanića i izrastao u jednog od junaka večeri. Samo 60 sekundi kasnije bivši vezista Vojvodine promašio je zicer posle dodavanja Falčinelija. Zvezda je ušla u crvenu zonu i nije znala kako da skrši otpor Javora. Nije joj dozvolio ni Đorđe Lazović, koji je u stlu Bufona skinuo zicer Milanu Pavkovu.

CRVENA ZVEZDA – JAVOR 0:0

Stadion „Rajko Mitić“

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Dragan Čolović.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović (od 46. Rodić) - Petrović - Spiridonović (od 46. Katai), Nikolić, Ivanić (od 67. Pavkov), Gavrić (od 46. Falčineli) – Ben (od 73. Vukanović).

JAVOR: Lazović - Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović (od 90+4. Mladenović) - Maričić, Piščević - Zvekanov, Šćepanović (od. 90+ Radivojević), Ilić (od 67. Tanko) - Luković (od 90+1. Sević).

SUPERLIGA - 12. KOLO

Nedelja

Novi Pazar – Rad 2:1 (2:1)

/Nikčević 28, Sise 43 – Sise ag 40/

OFK Bačka – Inđija 1:2 (1:1)

/Zličić 42 – Nešković 33, Obradović 67/

Zlatibor – Vojvodina 0:2 (0:0)

/Drinčić 57, Andrić 77/

Proleter NS - Voždovac 1:1 (1:0)

/Lendro 5 - Stoisavljević 89/

Mačva - Napredak 1:2 (0:2)

/Pejović 58 - Mijić 12, 30pen/

Crvena zvezda - Javor 0:0

Ponedeljak

17.00: (2,05) TSC (3,50) Čukarički (3,60)

17.00: (2,00) Metalac (3,45) Radnik (3,80)

17.00: (4,20) Radnički (3,50) Partizan (1,90)

17.00: (1,85) Spartak (3,60) Mladost (4,30)

*** kvote su podložne promenama




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara