Pet Rajli (©AFP)
Pet Rajli (©AFP)

Reč Peta Rajlija: S zdravim Dragićem i Adebajom Majami bi pružio više protiv Lejkersa

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 17:54

Legendarni trener i funkcioner Majamija veruje da bi ishod finala mogao da bude potpuno drugačiji da je Erik Spolstra imao na raspolaganju sve igrače...

Najlepšu priču ovogodišnjeg NBA plej-ofa definitivno je ispisao Majami. Tim sa Floride napravio je strašno iznenađenje i sa pete pozicije otišao čak do finala NBA lige u kojem su Los Anđeles Lejkersi osvojili 17. titulu šampiona u klupskoj istoriji vođeni Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom.

Lejkersi su slavili posle šest utakmica, ali je Majami na samom početku velikog finala pretrpeo snažne udarce zbog povreda Gorana Dragića, Bema Adebaja i na kraju Džimija Batlera. Dragić je pokušao čak i da ide preko granice bola i proba da pomogne saigračima u šestoj utakmici, ali to nije dalo željeni rezultat, dok su Adebajo i Batler roviti pružili Majamiju šansu da spreče “metlanje“ i kakvu-takvu borbu protiv favorizovanih Jezerdžija.

Izabrane vesti

Upravo je o toj temi govorio legendarni trener Lejkersa i Majami, a danas prvi funkcioner Hita i nekadašnji mentor Erika SpolstrePet Rajli. Čovek koji je izmislio karijere mnogih velikih košarkaša i kreator “Velike trojke“ koju su svojevremeno u Majamiju činili Lebron Džejms, Kris Boš i Dvejn Vejd smatra da bi njegov tim pružio mnogo više, a možda čak odveo i finalnu seriju u majstoricu da je Spolstra na raspolaganju imao potpuno zdrav tim.

“Lejkersi su nas pobedili pošteno. Ali, zauvek će ostati nedoumica – šta bi se desilo da je Majami imao ceo tim na raspolaganju. Gledajte, da su Bem Adebajo i Goran Dragić bili potpuno spremni, verovatno bismo gledali sedmu utakmicu. Ne treba da zaboravimo da je Goran bio naš prvi strelac u finalu Istočne konferencije“, smatra sedmostruki NBA šampion, od čega pet puta kao trener – četiri puta kao trener Lejkersa, jednom na klupi Majamija – i dva puta još kao prvi operativac Hita.

Goran Dragić je bio drugi strelac Majamija u plej-ofu sa 19,1 poenom po meču i igrao je košarku života. Povredu levog stopala doživeo je već u prvom poluvremenu prve utakmice finala. Bem Adebajo je na to dodavao 17,8 poena i 10,3 skoka u proseku. Kada su njih dvojica otpali Džimi Batler je morao da igra i preko 40 minuta u proseku, te išao do tačke da više nije mogao da stoji na nogama. Ali, Majami je ostao bez prstena...



tagovi

Pet RajliGoran DragićBem AdebajoNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara