Читај ми!

Grenel na liturgiji u Hramu Svetog Save u Milvokiju

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel prisustvovao je liturgiji u Hramu Svetog Save u Milvokiju, koju je služio starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić.

Inicijatija "Srbi za Trampa 2020" ogranizovala je posetu Ričarda Grenela Hramu Svetog Save u Milvokiju, kao i njegove jučerašnje susrete s predstavnicima srpske zajednice iz dve savezne države – Viskonsin i Ilinois.

Predstavnica te Inicijative Olga Ravasi rekla je za Tanjug da je "za danas bila predviđena samo poseta crkvi, čime je krunisan uspešan vikend s ambasadorom Grenelom". 

"I predsednik Tramp je juče došao u Viskonsin i ide se dalje, privatni zajednički sastanci su održani u petak, a najvažniji s istaknutim predstavnicima zajednice u subotu", rekla je ona.

Grenel je tokom jučerašnjeg razgovora s predstavnicima srpske zajednice u "srpskoj kući" preneo reči predsednika SAD Donalda Trampa da je Sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene.

Takođe, Grenel je preneo i mišljenje da politika "oko Kosova" Trampovog protivkandidata na izborima 3. novembra Džoa Bajdena neće ići u željenom pravcu.

"Znamo tačno gde će Bajdenova administracija ići, to je pravac koji ne želimo", rekao je Grenel. Dodao je i da je Bela kuća ponosna što je dve strane dovela za sto da pričaju o ekonomiji, upravo o onome što Tramp zna najbolje.

"Tramp će u Srbiju ići kada ponovo pobedi"

Grenel je podsetio na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućen Trampu da poseti Beograd i da je Tramp odgovorio da će ići kao predsednik, kada ponovo pobedi.

"On je da sada radio za vas, i sada je vreme da radite za njega", poručio je Grenel i pozvao američke Srbe da glasaju, jer kako je rekao "vi možete napraviti razliku".

Tokom privatnih sastanaka sa predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, Grenela i srpske zajednice bilo je reči i o planovima za budućnost, kao i o vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja.

Hram SPC koji danas posetio Grenel je među najlepšim u čitavoj srpskoj dijaspori.

Izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizantijskom stilu, unutrašnjost mu je prekrivena mozaicima, rađenim 35 godina, vrednim više od tri miliona dolara. Mediji su ih svrstali među najopsežnije u SAD.

Starešina hrama otac Dragan Veleušić rekao je za Tanjug da su počastvovani Grenelovim dolaskom i što se sastao sa predstavnicima "američkih" Srba, baš u glavnom i najvećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, u okviru predizborne kampanje kojoj je juče prisustvovao i predsednik SAD Donald Tramp.

Inicijativa "Srbi za Trampa" saopštila je da je izuzetno počastvovana što je imala priliku da ugosti Ričarda Grenela u Hramu Svetog Save u Milvokiju.

Kako je navela ta inicijativa na Fejsbuku, starešina tog hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić, poklonio je Grenelu knjigu posvećenu istoriji Srpske pravoslavne crkve u Severnoj Americi.

Grenel je dobio i flašu domaće šljivovice od domaćina, dodaje se u objavi na Fejsbuku.

"Zahvaljujemo ambasadoru i predsedniku Trampu na ljubaznosti, prijateljstvu i posvećenosti našoj srpsko-američkoj zajednici", poručili su i najavili punu podršku izboru predsednika Donalda Trampa. 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво