Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 25.10.2020.

10:15

Boksersko prvenstvo Srbije za juniore - "fabrika" talenata

Boksersko pojedinačno prvenstvo Srbije u konkurenciji pionira, kadeta i juniora održano je u Rakovici, uz učešće više od 120 takmičara.

Izvor: MT

Autor: MT

Boksersko prvenstvo Srbije za juniore -
Foto: BSS

Zbog pandemija korona virusa borbe su odrađene bez prisustva publike, uz sve mere predrostrožnosti donete od strane nadležnih organa.

Prvi put u novijoj istoriji svi šampioni pojedinačnog prvenstva imaće stipendije od Bokserskog saveza Srbije – kadeti 10.000 dinara mesečno, juniori 20.000, omladinci 30.000, dok će za seniore čiji šampionat sledi naredne nedelje biti obezbeđeno 40.000 dinara mesečno.

Finalnu veče otvorile su borbe pionira u tri runde, usledili su kadeti i na kraju juniori, koji su boksovali tri runde po dva minuta.

Za najboljeg boksera pojedinačnog prvenstva 2020. u konkurenciji pionira proglašen je Dušan Radenković, najbolji kadet je Nermin Pavlović, dok je nabolji junior Stefan Krasnić.

Za najboljeg tehničara kod pionira proglašen je Strahinja Samardžić, kod kadeta Strahinja Mitrović, kod juniora Uroš Ćingelić.

Žiri su činili: Tadija Kačar, Dragan Vasiljević, Vukašin Dobrašinović i Mujo Bajrović. Borbe su gledali predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

"Jako sam srećan, jer sav moj rad, trud, sve se isplatilo, snovi su počeli da se ostvaruju. Čast je biti najbolji u državi, ali i obaveza da se nastavi istim tempom, što ću i činiti svaki dan bez izuzetka. Zahvaljujem se porodici, treneru, svima koji su uz mene sve ovo vreme mog boks puta, koji me uvek podržavaju i koji veruju u moje snove. Zahvalnost i Bokserskom savezu Srbije i predsedniku Borovčaninu na svemu što čine da mi mladi koji smo tek na početku osetimo da poziv koji smo izabrali vredi, da ništa nije uzalud. Idemo dalje u nove pobede", rekao je najbolji pionir Dušan Radenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve