Branko Žigić (©MN Press)
Branko Žigić (©MN Press)

Dan za Novosađane, Radu preti 22. "krompirić"

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 10:55

Superliga se nastavlja danas

Srbija po evropskim trendovima. Doduše, ne zbog toga što igraju međunarodna takmičenja – izuzev Crvene zvezde – već zbog utakmica nacionalnog Kupa. Pa se tako 12. kolo Superlige igra u neuobičajenim terminima: nedeljom i ponedeljkom.

Štaviše, ako izuzmemo duele večitih, najzanimljviji će biti baš jedan meč koji se igra početkom radne nedelje. TSC i Čukarički u ponedeljak od 17 sati u Senti igraju jedan od derbija kola, ali ako se koncentrišemo na trenutnu formu, vrlo uzbudljivo bi trebalo da bude i na Karađorđu, jer se tamo sastaju Proleter i Voždovac (16.00). Novosađani su vezali četiri, a Zmajevi tri pobede. S tim da gostima neće biti lako. Proleter ne samo što je kod kuće izgubio jedan meč – od Crvene zvezde s minimalnih 0:1 – već je na domaćem terenu primio samo dva gola. Interesantno, svih šest okršaja izabranika Branka Žigića u Novom Sadu završena su sa najviše dva gola.

Izabrane vesti

Vojvodina putuje na noge Zlatiboru, mnogo je kvalitetnija i tu ne bi trebalo da bude problema po Lale (14.00). Posle plasmana u osminu finala Kupa Srbije, crveno-beli žele dobar rezultat i u prvenstvu, što će pokušati da ostvare protiv kluba koji ove sezone prvi put učestvuje u našem najelitnijem fudbalskom rangu.

Prema rečima pomoćnog trenera Vojvodina Dragana Šarca, cilj crveno-belih je da se pobedom u Užicu zadrže na deobi drugog mesta na tabeli. Vojvodina ove sezone u prvenstvu ostvaruje promenljive rezultate na gostovanjima, s obzirom na to da je na šest utakmica ostvarila tri pobede, jedan remi i dva poraza.

"Prošli smo dalje u Kupu, ali ta utakmica je već u arhivi. Protiv Zlatibora ćemo dati maksimum i pokušati da osvojimo nova tri boda kako bismo ostali na drugom mestu, zajedno sa Partizanom, koji ima isti broj bodova kao i mi. Imali smo pad u igri na tri-četiri utakmice zaredom, pri čemu smo u pojedinim situacijama iskazali malu dekoncentraciju. Protiv Novog Pazara, u prvih 25 minuta nismo iskoristili tri-četiri stopostotne šanse, a potom smo primili neke školske golove, kao mala deca", rekao je Šarac.

Zdravstveni bilten u ekipi Vojvodine pred ovaj meč je sasvim zadovoljavajući.

"Osim golmana Simića svi ostali igrači su zdravi. Simić je i dalje povređen i još se nije vratio punim treninzima, ali očekujemo da se i on uskoro uključi u rad sa ekipom", napomenuo je Šarac.

Interesantno će biti u Novom Pazaru, gde gostuje Rad. Tim sa Banjice nalazi se u seriji od 21 poraza zaredom na ligaškim susretima van svog stadiona. Čitave prošle sezone Građevinari nisu osvojili ni bod van kuće, a tako je i na dosadašnjih šest duela na strani.

OFK Bačka u vojvođanskom okršaju dočekuje Inđiju, a Mačva će probati da se reši "fenjera" u sudaru sa Napretkom u Šapcu.


tagovi

SuperligaNovi PazarRadVojvodinaZlatibor ČajetinaProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara