Problemi za Austriju: Bolnice pune kapacitete

U Austriji je nepovoljna epidemiološka situacija, sa više od 3. 500 novozaraženih koronavirusom u subotu, već dovela u problem prve bolnice.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.10.2020.

10:54

Problemi za Austriju: Bolnice pune kapacitete
Ilustracija: Depositphotos/ vilevi

U problemu su bolnice u kojima su popunjeni kapaciteti odeljenja intenzivne nege i ne mogu više da primaju nove pacijente.

Najpogođenije su klinike u Beču i Donjoj Austriji, a sve je manje mesta i u Tirolu.

Tokom jučerašnjeg dana u bolnicama širom Austrije bilo je smešteno 1.177 kovid pacijenata, broj koji je zabeležen na vrhuncu prvog talasa u martu, a 175 pacijenata je smešteno na odeljenjima intenzivne nege, što je rast od 35 odsto u poređenju sa prošlom nedeljom.

Zvaničnici, i pored ovih brojki, pokušavaju da daju umirujuće izjave, da postoji još dovoljno slobodnih kreveta, ali, ako se sagledaju apsolutne brojke, na raspolaganju je još svega 637 "intenzivnih“ kreveta, navodi dnevnik „Esterajh“.

Problem je što kapaciteti nisu ravnomerno raspoređeni širom Austrije.

U Tirolu je u petak bilo osam popunjenih intenzivnih kreveta, čime je ostalo još samo 11 mesta.

U Beču na klinici Favoriten, koja je prvo mesto za prijem kovid pacijenata, popunjeni su kapaciteti na intenzivnoj nezi namenjeni obolelim od korona virusa.

Svi dalji slučajevi se prebacuju u druge bolnice, pre svega Opšti klinički centar (AKH).

Alarmantno je i u Donjoj Austriji, gde nema dovoljno osoblja za intenzivnu negu u klinici u Medlingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: