U KBC Dragiša Mišović 70 kovid pacijenata, 11 dece 1Foto: http://www.dragisamisovic.bg.ac.rs/

Načelnica anestezije Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ Duška Ignjatović izjavila je danas da se u toj bolnici nalazi 70 pacijenta sa kovidom, kao 11 dece, dodavši da je tokom noći bilo više od 10 prijema pacijenata zaraženih korona virusom.

U poslednja dva-tri dana se povećao broj prijema, rekla je Duška Ignjatović za RTS i dodala da su KBC „Dragiša Mišović“ na intezivnoj nalazi 15 pacijenata, od kojih je osmoro na nekoj vrsti mehaničke ventilacije.

„Klinička slika ne mogu da kažem da se razlikuje za naš centar u odnosu na ranije. Primamo srednje tešku i tešku kliničku sliku, uglavnom je obostrana pneumonija. Nema razlike u odnosu na prethodna dva pika“, navela je Duška Ignjatović.

Prema njenim rečima, prvih dana najčešće su u bolnicu primani gerijatrijski pacijenti, a prethodnih dana i pacijenti srednjih godina.

„Mi nemamo način da drugačije sprečimo to širenje, ušli smo u zatvorene prostore zbog hladnog vremena, lakše virus cirkuliše. Mere moraju da se poštuju da ne dođemo u situaciju da moramo da hospitalizujemo puno pacijenata“, napomenula je Duška Ignjatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari