AZERI I JERMENI SU PRETERALI, OVA VELIKA SILA ŠALJE VOJSKU U REGION: Tvrdi da samo štiti svoje nacionalne interese! (VIDEO)
Foto: EPA

opasno

AZERI I JERMENI SU PRETERALI, OVA VELIKA SILA ŠALJE VOJSKU U REGION: Tvrdi da samo štiti svoje nacionalne interese! (VIDEO)

Planeta -

Iranska revolucionarna garda saopštila je da će uskoro rasporediti jedinice iz svojih kopnenih snaga na granicama sa sukobljenim oblastima u regionu Karabaha, ističući da je „sigurnost našeg naroda i naši nacionalni interesi crvena linija“.

Komandant kopnenih snaga u gardi, Muhamed Pakpur tvrdi da je: „Cilj raspoređivanja snaga zaštita iranskih nacionalnih interesa i osiguranje sigurnosti i sigurnosti stanovnika pograničnih područja“. Nastavio je, „Poštujemo teritorijalni integritet susednih zemalja, ali svaka geopolitička promena na granicama je crvena linija za Iran“.

„Protivimo se bilo kakvoj okupaciji i agresiji i od početka smo oslobođeni Karabaha.“

Pakpour je tokom inspekcijskog obilaska pograničnih područja u oblasti Khoda Afrin naglasio da su snage Garde nadzirale granični razvoj od izbijanja vojnih bitaka između Jermenije i Azerbejdžana u Karabahu, pozivajući se na jačanje prisustva vojske jedinice straže prema novonastalim okolnostima.

Kurir.rs/almasdarnews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track