Panatinaikos (©Reuters)
Panatinaikos (©Reuters)

Bio jednom jedan PAO

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 09:55

Najgori start sezone u istoriji kluba

Vrh tabele u Grčkoj godinama unazad kroje Olimpijakos, PAOK i AEK. A, Panatinaikosa nigde nema. Drugi najtrofejniji klub u zemlji, nekadašnji vicešampion Evrope, pada iz sezone u sezonu na sve niže grane.

I na startu ove je dotakao dno. Jeste da može da bude i mnogo gore, ali Zeleni ovakvu agoniju ne pamte. Panatinaikos nema nijednu pobedu u prvih pet kola grčkog prvenstva. Atinski mediji konstatuju: ovo je najgori start šampionata u istoriji kluba, još od 1959. godine, kada je prva liga zvanično formirana.

Izabrane vesti

Istina, minut je delio Zelene od prvog trijumfa u subotu uveče protiv Volosa, ali je primio gol u 90. minutu i ostalo je 1:1.

Ni promena trenera ništa nije donela, barem za sada. Iskusni Laslo Belenji je postao šef struke Atinjana  i debitovao je ovim remijem. Nadaju se navijači da će on prenuti ekipu, grčka liga mu nije nepoznata, bio je ranije trener PAOK-a. Mada, činjenica da je sezonu počeo na klupi Genta i da je smenjen posle tri utakmice, ne razgoreva baš nadu u bolje sutra.

PAO je prestao da bude i evropska marta. Klub koji je igrao finale Kupa šampiona 1971. godine, a dva puta bio u polufinalu, nije video međunarodnu scenu od jeseni 2017. Istina, bio je  u aprilu 2018. i kažnjen od strane UEFA na godinu suspenzije u naredne tri godine, a ona je istekla tek ove sezone, jer su Zeleni prethodnu završili na četvrtom mestu, dok su pre toga bili jedanaesti i osmi.

Kazna je istekla, ali kako su krenuli u novu takmičarsku godinu, teško da će i naredne jeseni dobaciti do Evrope.


tagovi

PanatinaikosGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara