ŠOK SVEDOČENJE EPSTAJNOVE MADAM: Maksvelova se očajnički bori da izbegne samo JEDNU OPTUŽBU! (VIDEO)
Foto: Profimedia

bruka

ŠOK SVEDOČENJE EPSTAJNOVE MADAM: Maksvelova se očajnički bori da izbegne samo JEDNU OPTUŽBU! (VIDEO)

Planeta -

Dokument koji sadrži svedočenje navodne madam Džefrija Epstajna, Gislejn Maksvel, objavljen je u javnosti.

Transkript sadrži nejasne detalje o seksualnom životu Maksvelove, a tužioci kažu da pokazuje dokaze o krivokletstvu.

Objavljivanje svedočenja naložila je viši američki okružni sudija Loreta Preska u ponedeljak, a u javnost je izašlo u četvrtak ujutru. Intervju sa 58-godišnjim članom visokog društva vodio je 2016. godine u okviru nerešenog slučaja klevete protiv Masvelove Epstajnove tužiteljke Virdžinije Roberts Žufre, koji je takođe optužila Maksvela za zlostavljanje.

Tokom intervjua, Maksvelova jerekla tužiocima da je pozvala Žufre u Epsteinovu kuću da radi kao maserka dok je ona bila maloletna. Maksvelova je takođe rekla da "nije imala pojma" da li je još jedna neimenovana devojčica imala 13 godina kada ju je upoznala.

Žifreova i brojne druge devojke optužile su Maksvelovu da ih je regrutovalaju da masira Epstajna, aranžman koji bi prerastao u seksualne činove. Upitana da li su ove maloletne maserke „pružake seksualne usluge Epstajnu“, Makvelova je rekla tužiocu, „Ne znam šta mislite pod seksualnim činom?“, A kasnije je optužbe Žufreove nazvao „lažima“.

Maksvelova je odbila da kaže da li je učestvovala u bilo kojoj od Epstajnovih masažnih sesija i ostala je nečujna dok su je tužioci ispitivali o seksualnim interesima preminulog pedofila. „Ne mogu vam reći koja je Džefrijeva priča“, rekla je na pitanje da li je „Epstajn imao seksualnu naklonost prema maloletnicima“.

Tokom čitavog mamutskog razgovora na 450 stranica, Maksvelova je ostala uzdržana. Upitana da li je ikada znala da su bilo koje maloletne devojke posetile Epstajnovu kuću na Palm Biču, rekla je da je „kuća zapravo bila prilično velika“, tako da neće biti svesna svakog posetioca koji je došao da vidi Džefrija.

Maksvelova nije poricala da je vodio Žufreovu u London kada jeimala 17 godina. Tokom ovog putovanja, Žufre tvrdi da je imala seks sa princom Endruom u Makvelinoj kući. Ime princa je redigovano iz transkripta, ali neuređeni detalji - poput datuma putovanja i marionete koju je Epstajn dao britanskom kraljevstvu - olakšavaju uvid gde se Endru pominje.

Makvelova je rekla da "ne može da se seti" kako su Žufre i Endru imali seks tokom putovanja, ali je potvrdila da je vojvoda od Jorka bar jednom posetio Epstajna na privatnom pedofilskom ostrvu.

Biće potrebno neko vreme da se dokument češlja zbog inkriminišućih informacija, ali Makvelova u određenim trenucima izgleda očajnički želi da prikrije tragove.

Upitana da li je letela Epstajnovim avionom sa Žufreovom, koja je bila maloletna, Makvelova je rekla da nikako ne može znati starost devojčice. Kada su je upoznali sa dnevnicima leta, u kojima su bili „JE, GM i Virginia“, Makvell je odgovorio, „Kako znate da sam GM ja?“

Optužba za lažno svedočenje protiv Makvelove potiče iz njenog insistiranja u razgovoru da nije znala ništa o Epstajnovoj „šemi vrbovanja maloletnih devojčica za seksualne masaže“, uprkos tome što su tužioci u razgovoru rekli da je njeno ime bilo na sastancima za masažu koje je zakazala sa 15 godišnjom devojčicom.

Pre najave, Makvelova se borila da izjava ostane zapečaćena. Njeni advokati tvrdili su da je otkrivala intimne detalje o svom ličnom životu i da bi to moglo ometati njeno predstojeće suđenje za krivična dela trgovine ljudima.

Kćerka medijskog mogula i navodnog izraelskog špijuna Roberta Maksvela suočava se sa šest optužbi povezanih sa seksualnom trgovinom i lažnim svedočenjem i uhapšena je u julu u Nju Hempširu. Ona se i dalje nalazi u bruklinskom zatvoru, jer joj je kaucija odbijena zbog „ekstremnog rizika od bekstva“, zbog posedovanja pasoša iz nekoliko zemalja. Njeno suđenje trebalo bi da počne u julu, a Masvelovoj preti do 35 godina zatvora ako bude osuđen.

Epsttajn je umro u avgustu prošle godine u zatvoru na Menhetnu, njegova smrt je proglašena samoubistvom.

Kurir.rs/Logicno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track