Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Kad nema Ronalda nema ni Mesija

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 08:45

Argentinac bez gola u El Klasiku otkako je Portugalac otišao

Otišao je Kristijano Ronaldo iz Reala u leto 2018. godine, a sa njim, kada je El Klasiko u pitanju, „otišao“ je i Lionel Mesi.

Kao da je Argentincu ozbiljno smanjena ta glad za nadmetanjem na najvećoj utakmici španskog fudbala kada na drugoj strani terena nema njegovog omiljenog „neprijatelja“.

Izabrane vesti

Poslednji u nizu duel Barselona i Reala odigran je u subotu uveče na Nou Kampu. Iako je domaćin imao zvanje blagog favorita, Madriđani su slavili sa 3:1 i ionako turbulentnu atmosferu u srcu Katalonije pogrejali do erupcije.

Još jedan El Klasiko je prošao bez pečata Barsine „desetke“. I potpuni kuriozitet: otkako je Kristijano Ronaldo otišao iz Reala, Mesi nije postigao ni jedan jedini gol u El Klasiku! Niti ima ijednu asistenciju od tada.

Od dana kada je Ronaldo razdužio Realovu opremu odigrano je pet utakmica u prvenstvu i dva u Kupu između španskih večitih rivala. Mesi je jedan propustio zbog povrede, a na ostalima je igrao. Ali, gledajući statistiku, kao da nije bio tu. Podatak je porazan po njega najviše zbog toga što je rekorder po broju golova u istoriji El Klasika. Čak 26 puta je Argentinac tresao mrežu Kraljevskog kluba na svim frontovima, Kristijano je ostao daleko iza njega sa 18, legendarni Alfredo di Stefano sa 16...

Mogao je Mesi da dodatno popravi taj skor, ali izgleda da mu nedostaje njegova talija na terenu – Kristijano Ronaldo. Ili duh koji ga pokreće, kako god.

Na novu, Kumanovu Barselonu Leo ne može ili ne želi da se navikne. Glavom nije tu, želi da odradi posao do kraja sezone i da ide. Statistika s početka sezone je daleko od njegove uobičajene: šest utakmica – dva gola. Biće to, čini se, još jedna mučna sezona za navijače Blaugrane...


tagovi

Lionel MesiPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara