Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.10.2020.

08:30

Srpski derbi ABA lige – tačno u podne

Košarkaši Crvene zvezde nakon veelike pobede nad CSKA ulaze u još gušći ritam utakmica koji ih očekuje tokom novembra.

Izvor: MT

Autor: MT

Srpski derbi ABA lige – tačno u podne
Foto: KK Crvena zvezda

Pre toga, i gostovanja Himkiju sledeće nedelje, sledi duel sa ekipom Megom, jednu od neporaženih ekipa u dosadašnjem toku ABA lige.

Meč, koji jedan od derbija 4.kola regionalnog takmičenja, igra se u nedelju od 12 časova u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Trener crveno-belih Saša Obradović kaže da se njegova ekipa mnogo potrošila u meču sa "armejcima" u Evroligi.

"Neugodna utakmica i protivnik sa puno talenata u timu, koji su sigurno budućnost naše i svetske košarke. Ima ih dosta koji imaju kvalitet, ali u prvom planu su Petrušev i Simonović koji su glavne poluge ambicioznog tima koji uvek igra prepoznatjivo, agresivno, sa puno trčanja. Međutim, na prvom mestu gledamo samo sebe. Ovu utakmicu moramo da shvatimo, i da joj pristupimo vrlo ozbiljno. Nikada nije lako posle velike pobede, igrači znaju da se opuste, i potrošnja je bila velika protiv CSKA, ali želimo da odigramo dobru utakmicu i održimo kontinuitet dobrih rezultata i igara koji imamo u poslednje vreme", rekao je Obradović.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Crvene zvezde istakao da njegova ekipa mora da odgovori protivniku na njihovu fizičku igru u obrani i napadu:

"Crvena zvezda je tim koji je sastavljen da ispuni jako visoke ciljeve, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. Sa postojećim rosterom i tri pojačanja koja su došla, zajedno sa veoma dobrim stručnim štabom na čelu sa Sašom Obradovićem istakli su velike ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Bez obzira na obaveze u Evroligi i utakmice koje ima, Zvezda jako motivisano ulazi u utakmice ABA lige, tako je bilo protiv Cibone, Borca i Mornara i ja ih takve očekujem i u nedelju. Prvi zahtev koji moramo da ispunimo da bi igrali sa Zvezdom jednu dobru utakmicu je da im odgovorimo na njihovu fizičku igru, u odbrani i u napadu. Utakmica sama po sebi, s obzirom da je protivnik jako kvalitetan, daje nam šansu da kroz nju napredujemo kao tim i kao pojedinci", rekao je Jovanović.

Tok meča pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve