clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RUČAK za savremene domaćice - BRZI RAVIOLI sa paradajzom i paprikom

24.10.2020. 22:36
Piše:
Srbija Danas
domaćica
domaćica / Izvor: Profimedia
Brzo, ukusno i lako.

Jednostavno rešenje će biti ravioli ako baš žurite ili jednostavno nećete da provedete mnogo vremena oko spremanja ručka. 

Sastojci:

500 gr raviola punjenih mesom
50-70 ml maslinovog ulja
jedna mala konzerva paradajz pelata
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
mešavina začina origano i bosiljak, prešunov list
so i biber
po želji tvrdi sir, parmezan
2 babure paprike

Pasta
Pasta / Izvor: Profimedia

Celog života se pogrešno BRIJEŠ "tamo dole"?! EVO kako se to PRAVILNO radi!

Celog života se pogrešno BRIJEŠ "tamo dole"?! EVO kako se to PRAVILNO radi!

Noćas prelazimo na ZIMSKO računanje vremena: Kako POMERANJE sata utiče na ZDRAVLJE?

Noćas prelazimo na ZIMSKO računanje vremena: Kako POMERANJE sata utiče na ZDRAVLJE?

Anti-age NAMIRNICE koje je KONZUMIRALA Kleopatra i zbog kojih je bila NESTVARNO lepa!

Anti-age NAMIRNICE koje je KONZUMIRALA Kleopatra i zbog kojih je bila NESTVARNO lepa!

Priprema:

Iseckati crni luk pa ga na srednjoj vatri na malo ulja malo propržiti, naliti čašu vode i nastaviti dinstanje dok ne omekani.

Za to vreme u lonac usuti vodu i staviti na vatru da provri, pripremiti paradajz, tačnije ispasirati ga.

Kada se luk izdinstao dodati paradajz, čašu vode, ispasiran beli luk i začine po ukusu, pa ostaviti da provri.

Kuvati nekih 15 minuta, dok višak vode ne ispari, pazite da ne zagori.

Skloniti sastrane pa u tiganj usuti opet malo ulja, zagrejati i dok se zagreje iseckati papriku na trakice.

Spustiti trakice u vreo tiganj pa ih nekoliko minuta propržiti. Raditi na srednjoj vatri da ne izgore samo okolo a unutra ostanu sirove.

Kada je voda provrila spustiti raviole pa kuvati prema upustvu.

Najbolje je raviole nakon kuvanja ostaviti još koji minut u vreloj vodi da odstoje pa ih procediti i oprati.

Poslužiti tople raviole prelivene sosom od paradajza, pa dekorisati paprikom i po želji parmezanom.

Prijatno.

ravioli
ravioli / Izvor: Profimedia

Uz OVAJ JEDNOSTAVAN TRIK ZAVOLEĆETE kućne poslove koje ste MRZELI

Uz OVAJ JEDNOSTAVAN TRIK ZAVOLEĆETE kućne poslove koje ste MRZELI

Piše:
Srbija Danas
24.10.2020. 22:36