Kamerun: Ekstremisti napali školu, ubili petoro dece

Naoružani napadači napali su danas školu u gradu Kumba na jugozapadu Kameruna i ubili pet, a ranili najmanje devetoro dece.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.10.2020.

17:14

Kamerun: Ekstremisti napali školu, ubili petoro dece

Policijski zvaničnici su za napad optužili secesionističke pobunjenike koji zahtevaju otcepljenje zapadnog dela Kameruna u kojem se govori engleski jezik.

"Napad se dogodio oko podneva. Videli su decu u školi i na njih su otvoril vatru", izjavio je gradski rukovodilac u intevjuu za Rojters.

Pobunjenici, koji traže otcepljenje dela zapadnog Kameruna, uveli su policijski čas i naredili zatvaranje škola kako bi uzdrmali vladu predsednika Pol Bija, tvrdeću da marginalizuje manjinu koja se služi engleskim u korist većine koja govori francuskim jezikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: