Najnovije vesti
Vesti Hronika
"BILA JE SKLUPČANA, PLAKALA JE" Novosađanin koji je ostavio dete (2) TRI SATA SAMO U AUTU jer je gledao utakmicu u pokušao da se "izvuče" BIZARNIM OBJAŠNJENJEM

"BILA JE SKLUPČANA, PLAKALA JE" Novosađanin koji je ostavio dete (2) TRI SATA SAMO U AUTU jer je gledao utakmicu u pokušao da se "izvuče" BIZARNIM OBJAŠNJENJEM

Slađan M. (45) iz Vranja sa prebivalištem u Novom Sadu uhapšen je preksinoć oko 22 sata pošto je policija njegovu dvogodišnju ćerku zatekla samu zaključanu u automobilu. Policajci su otkrili da je Slađan otišao nekoliko stotina metara dalje u kladionicu, da gleda Zvezdine utakmice. Dete je ostalo bez nadzora u kolima skoro tri sata, a policija je ustanovila da je za njim raspisana poternica za raniji prestup.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Policija MUP Srbije noćna fotka pokrivalica Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Policija MUP Srbije noćna fotka pokrivalica

- Slađan je u trenutku dok je policija traga za njimo opušteno gledao utakmicu u kladionici na drugom kraju ulice, kao da u kolima nije ostavio samu devojčicu. Policajci su bili šokirani kada su zatekli dete bez ikakvog nadzora odrasle osobe i odmah su preko registracije automobila počeli da tragaju za vlasnikom Nadali su se da će se svakog trenutka pojaviti, ali to se nije pojavilo - priča izvor Srpskog telegrafa.

Dodaje da je Slađan pokušao da se se opravda je da je samo na kratko ostavio dete samo, ali policija je saznala da je čitavu utakmicu odlegao u kladionici.

Pročitajte još

S druge strane, za "Kurir" su očevici događaja, bračni par iz Novog Sada, ispričali da su oni pozvali policiju videvši dete bez nadzora u kolima.

- Čovek je parkirao u centru grada i otišao na drugi kraj ulice, nekih 150 metara dalje gde počinje pešačka zona. Supruga i ja smo primetili da je devojčica sama u kolima ali smo pomislili da je nakratko ostavljena - priča Novosađanin za "Kurir".

Dete je, kaže, bilo sklupčano na zadnjem sedištu auta.

- Dete je bilo sklupčano i plakalo je. Kako je u blizini bila policijska patrola, prišli smo im i rekli da nam je čudno što je sama - priča on.

Bračni par kaže da su policaji prišli kolima i kroz prozor pitali devojčicu gde su joj mama i tata.

- Jecala je. Rekla je da joj je hladno. Nekako je uspela da otključa vrata uz naše sugestija, pa ju je policajac uzeo u naručje i odneo u službeni auto da se zagreje. Kupili su joj sokić i kiflu jer je rekla da je gladna - kažu oni i dodaju da je uspela da kaže da je "tata otišao negde".

Ilustracija
Foto: shutterstock
Ilustracija

- Žena i ja smo čekali da vidimo ko je taj otac koji je dvogodišnje dete ostavio samo skoro tri sata, po mrtklom mraku i hladnoći zaključano. Gospodin, kada je došao, krenuo je da otključava vrata vozača, a da nije ni pogledao zadnje sedište da vidi gde mu je ćerka. Tada su mu prišli policajci, a mi smo otišli - kaže Novosađanin.

Slađan M. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a devojčica je u saradnji sa Centrom za socijalni rad vraćena majci.

- Majka se u četvrtak uveče nalazila kod kuće s bebom - kaže izvor i dodaje da se ispostavilo da je za njim bila raspisana poternica Prekršajnog suda.

- Zadržan je do 48 sati i izrečene su mu hitne mere: privremeno udalljenje iz stana i zabrana kontaktiranja i prilaženja detetu - dodaje izvor.