Francuska deportovala porodicu iz BiH, jer su pretukli ćerku zbog Srbina

Francuska je danas proterala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala glavu 17. godišnjoj ćerki zato što je želela da se uda za Srbina.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2020.

16:31

Francuska deportovala porodicu iz BiH, jer su pretukli ćerku zbog Srbina
Foto: Depositphotos, belchonock

Saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je navelo da je pet članova porodice te devojke u istočnom gradu Bezansonu, jutros deportovano u Sarajevo, prenosi RTRS, navodeći da ona ostaje u Francuskoj i da će steći pravo boravka kada postane punoletna.

“Ovo proterivanje sa nacionalne teritorije posledica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito zbog premlaćivanja i brijanja glave devojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge veroispovesti,” objasnili su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da će se o maloletnoj devojci brinuti socijalne službe i ona će, kada postane punoletna, steći pravo boravka u Francuskoj.

Francuski mediji su u avgustu objavili da je porodica pretukla 17.godišnju devojku, muslimanku iz BiH, i da su je ošišali do glave, jer je želela da se uda za 20.godišnjeg Srbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: